Acasă Sport Tenis Stefanos Tsitsipas, primul finalist pe tabloul masculin! Khachanov a luat doar un...

Stefanos Tsitsipas, primul finalist pe tabloul masculin! Khachanov a luat doar un set

Stefanos Tsitsipas a avut nevoie de patru încercări, dar a reușit până la urmă să se califice în finala de la Australian Open. Karen Khachanov (20 ATP) s-a agățat de șansa sa și a câștigat un set după ce a salvat două mingi de meci, dar grecul s-a trezit la timp și a închis partida de pe Rod Laver Arena, scor 7-6(2), 6-4, (6)6-7, 6-3.

Primul set a fost unul ciudat pentru un meci de pe tabloul masculin, mai ales având în vedere faptul că Tsitsipas și Khachanov sunt jucători înalți, cu un serviciu bun. Stefanos s-a aflat mereu la conducere, dar nu a reușit să își confirme breakurile și a avut nevoie de tiebreak pentru a-și adjudeca manșa, scor 7-6(2).

Al treilea favorit de la Melbourne a făcut reglajele necesare în setul secund, nu i-a mai oferit nicio minge de break adversarului și s-a impus la retur în cel de-al nouălea game (6-4).

Karen a luptat până la ultimul punct

Stefanos a făcut devreme break în al treilea set și a condus cu 5-3, dar rusul a revenit spectaculos și a reușit să împingă din nou disputa în tiebreak. Acolo, rusul a revenit din nou nesperat de la 6-4 şi a trimis meciul într-un set patru. Forehandul lui Tsitsipas a funcționat excelent în actul patru, grecul s-a desprins rapid (3-0), iar Karen nu a mai putut face mare lucru. Stefanos a fost mult mai precis și a obținut biletul pentru marea finală după 6-3. 

Este a doua finală de Grand Slam pe care o va juca Tsitsipas. La Roland Garros 2021, grecul a pierdut în fața lui Novak Djokovic, după ce a condus cu 2-0 la seturi. Stefanos a mai ajuns de trei ori în semifinale la Australian Open, dar a fost învins de Rafael Nadal (2019) și Daniil Medvedev (2021, 2022).

Dacă Novak Djokovic îl va învinge în cealaltă semifinală pe Tommy Paul (35 ATP), sârbul se va duela cu Tsitsipas pentru trofeu și pentru prima poziție în clasamentul ATP.

Citeşte şi: Capăt de drum la AO! Gabi Ruse a cedat în semifinale în faţa liderelor mondiale

Exit mobile version