Acasă Sport Tenis Capăt de drum la AO! Gabi Ruse a cedat în semifinale în...

Capăt de drum la AO! Gabi Ruse a cedat în semifinale în faţa liderelor mondiale

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk a fost învinsă de cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, campioanele en titre, cu 6-2, 6-2, vineri, la Melbourne, în semifinalele probei feminine de dublu de la Australian Open. Ruse şi Kostiuk, la cea mai bună performanţă a lor la un turneu de Mare Slem, s-au înclinat în faţa principalelor favorite după o oră şi 18 minute.

Perechea Ruse/Kostiuk s-a ales cu un cec de 210.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA la dublu.

Krejcikova şi Siniakova, care s-au impus fără drept de apel, au împreună şase titluri de Mare Slem la dublu, dintre care trei doar anul trecut (au ratat doar Roland Garros).

„Dă-o în pisici, chiar nu greşeşte nicio minge“

La finalul partidei, Gabi Ruse a explodat şi a ţinut să explice faptul că nu a avut nicio şansă în faţa liderelor mondiale. Aceasta a şi avut o replică amuzantă la adresa Siniakovei, dar a şi povestit cât de intens se trăieşte, per total, un turneu de Grand Slam.

Le vedeam pe ele în momentele importante că luau o decizie insiprată comparativ cu noi. Ți se face un break și s-a cam dus setul. Siniakova nu știu dacă a greșit un punct pe diagonală, în special cu reverul. Dă-o în pisici! Chiar nu greșește nicio minge. La așa eficacitate este dificil să scapi de presiunea pe care o ai. Când servești cu soarele exact în fața ta, nu ai nicio șansă să deții control la plasamentul mingii. Eu nu prea am înțeles cum au construit arenele aici, ca orientare. Dar astea sunt condițiile pentru toată lumea, nu sunt eu mai specială.

„Sunt stoarsă mental!“

Nu prea ne-am gândit că ele sunt numărul 1 mondial la dublu. Am gândit că șansa noastră este să servim bine, chiar la procentaj. Câteva mingi din raliuri la puncte decisive au ieșit afară. Au mai dat și cehoaicele câteva mingi la limita out-ului sau le-au plasat bine și așa s-a dus meciul. Scorul 2-6, 2-6, arată că au fost mult mai bune ca noi. Sunt stoarsă mental, de două zile încoace tot trag de mine. Chiar dacă în 10 zile există câte o zi de pauză între meciuri nu mergi să te relaxezi, să te plimbi sau să vezi un film, spectacol sau concert. Ești continuu cu gândul și capul la meciul următor. Te antrenezi, faci fizioterapie atât cât se poate ca să ai 100% putere pentru următoarea partidă“, a explicat vehement Gabi Ruse, citată de Prosport.

În finală, cehoaicele vor înfrunta două japoneze, Shuko Aoyama/Ena Shibahara, care s-au calificat pentru prima oară în ultimul act al unui Grand Slam după victoria cu 6-2, 7-6 (9/7) în faţa americancelor Coco Gauff/Jessica Pegula.

Citeşte şi: Rybakina – Sabalenka, super-duelul din marea finală de la Australian Open

Exit mobile version