Acasă Sport Tenis Rybakina – Sabalenka, super-duelul din marea finală de la Australian Open

Rybakina – Sabalenka, super-duelul din marea finală de la Australian Open

Rybakina şi Sabalenka sunt cele mai bune sportive din acest an de la Australian Open, iar sâmbătă se vor duela pentru râvnitul trofeu. Joi dimineaţă, Rybakina a trecut de Azarenka, în timp ce Sabalenka a învins-o pe surprinzătoarea Linette.

Rybakina, un plus faţă de Azarenka

Elena Rybakina s-a calificat în finala de la Australian Open, după victoria în două seturi în fața dublei campioane de la Melbourne, Victoria Azarenka. Campioana de la Wimbledon 2022 s-a impus cu 7-6(4), 6-3, după o oră și 43 de minute.

În primul set, serviciul Elenei Rybakina a fost și înger, și demon. Dacă aceasta a reușit două game-uri albe, unul câștigat chiar în 70 de secunde, Rybakina a arătat slăbiciuni la serviciu în anumite momente cheie ale primului set. La 4-3, campioana de la Wimbledon a reușit break-ul și putea închide pe propriul serviciu primul set, dar, în cele din urmă, jucătoarea din Belarus a realizat rebreak-ul, având ulterior o șansă uriașă la 5-5, notează Eurosport.

Primul set a ajuns la tiebreak, acolo unde cele două jucătoare nu au profitat prea mult de serviciu. Ultimele șase puncte au fost câștigate pe serviciul adversarei, iar Rybakina a reușit să câștige setul cu 7-4 în tiebreak. În actul secund, bielorusa a cedat de mai multe ori serviciul, dar şi lupta psihică, iar Rybakina a profitat din plin. La final, a fost 6-3 pentru sportiva din Kazahstan, care s-a calificat în marea finală de la AO 2023.

Sabalenka, fără set pierdut în acest an

Aryna Sabalenka s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, după ce în prealabil pierduse de 3 ori în semifinalele turneelor de Mare Slem. Sportiva din Belarus a trecut cu 7-6, 6-2 de Magda Linette și va juca în marea finală de la Antipozi.

Poloneza a fost mai inspirată în primele minute, a câștiga contra serviciului și a condus cu 2-0. Simțind că nu poate face legea în joc, Sabalenka a început să lovească și mai puternic cu forehandul. A pus constant presiune de la retur grație forței și lungimii loviturilor, iar echilibrul manșei a fost restabilit doar câteva minute mai târziu (2-2). De la acest moment, fiecare sportivă a fructificat avantajul serviciului, iar setul a ajuns, previzibil de altfel, în tiebreak. Acolo, Sabalenka a dominat autoritar şi a trecut în faţă pe tabelă după 7-1. În actul secund a mai existat un singur moment în care Linette ar fi putut să schimbe, poate, traiectoria victoriei, dar poloneza a ratat două mingi „legate” de break la scorul de 4-1 şi la final s-a declarat învinsă cu 6-2.

Fără set pierdut la Melbourne 2023, Sabalenka o conduce cu 3-0 la scorul întâlnirilor directe pe Rybakina. Fiecare din cele 3 partide anterioare a avut nevoie de decisiv, după ce în fiecare dintre partide sportiva din Belarus a câștigat primul și ultimul set. Ultima oară când cele două au fost față în față s-a întâmplat la Wimbledon 2021, când Aryna câștiga cu 6-3, 4-6, 6-3.

Citeşte şi: Scandal la Australian Open! Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, poze alături de ruși cu steagul cu Putin

Exit mobile version