Acasă Sport Tenis Simona defilează la Australian Open. Victorie lejeră cu Putinseva

Simona defilează la Australian Open. Victorie lejeră cu Putinseva

Tenismena Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale turneului de tenis Australian Open. Românca a învins-o, sâmbătă, la Melbourne, pe kazaha Iulia Putinţeva, cu scorul de 6-1, 6-4. Halep a controlat meciul şi s-a impus după o oră şi 18 minute.

În primul set, de la scorul de 1-1, româna a jucat perfect, fără erori și a reușit cinci game-uri consecutive. Acestea i-au asigurat și câștigarea primului act, 6-1.

În schimb, setul secund a fost mult mai echilibrat. Putinţeva (38 WTA) a fost mai agresivă, iar Simonei nu i-a mai intrat primul serviciu ca până atunci. S-a mers cap la cap până la 2-2, după care Halep a reuşit un prim break, dar imediat şi-a pierdut serviciul. Simona a făcut un nou break, iar apoi şi-a confirmat avantajul, desprinzându-se decisiv la 5-3. Putinţeva a reuşit să îşi facă serviciul, dar Halep a încheiat conturile cu 6-4.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, şi-a asigurat un cec de 300.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

În optimi, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16, şi americanca Cici Bellis.

Citește și: Tenis de masă / România merge la Olimpiadă după un joc dificil cu India

Exit mobile version