Acasă Sport Fotbal Dinamo – Universitatea Craiova 0-2 | Victorie importantă, joc modest

Dinamo – Universitatea Craiova 0-2 | Victorie importantă, joc modest

Foto: ucv1948.ro

Universitatea Craiova a reușit să obțină o victorie importantă, cu 2-0, pe stadionul „Arcul de Triumf“, în fața nou promovatei Dinamo. Această partidă a închis prima etapă din noul sezon al Superligii.

Jocul „leilor“ nu a fost convingător. Asta pentru că mai mulți dintre jucătorii trimiși de Eugen Neagoe pe teren din primul minut nu au părut conectați la miza jocului. Au afișat o atitudine incorectă în multe rânduri și nu s-au implicat prea tare în joc. Un lucru este cert: Știința mai are nevoie de jucători valoroși dacă vrea să se bată cu șanse reale la podium.

Au început bine, dar s-au „stins“ repede

Alb-albaștrii au început bine meciul și și-au trecut în cont prima mare ocazie în minutul 4, când Crețu a reluat peste poartă, de la 6 metri, o centrare excelentă a lui Bancu. A urmat un șut anemic al lui Atanas Trică, dintr-o poziție excelentă (’8), dar Craiova părea că știe ce are de făcut. Din păcate, Andrei Ivan a fost „cap de linie“ în cam toate acțiunile ofensive, Crețu a „dispărut“ din joc, Roguljic nu și-a găsit ritmul deloc, Atanas a fost moale până spre final, și asta a făcut ca Dinamo să prindă curaj. Craiova a pus probleme doar prin Mitriță, Bancu și Borța, care spre final l-a găsit excelent pe Ati cu o centrare în careu, iar nepotul lui Ilie Balaci a reluat cu capul puțin peste poartă.

Replica dinamoviștilor a venit prin Neluț Roșu, cu un șut sănătos, reținut de Popescu (’6). Au urmat șuturi anemice prin Bani (’35) și Larrucea (’45+1).

La pauză a fost 0-0, dar Dinamo a lăsat senzația că nu poate prea mult, iar Craiova că nu forțează suficient.

„Popică“ și Mitriță au fost la înălțime

La reluare, băieții lui Eugen Neagoe au fost tot moi și jocul lent nu a produs prea multe ocazii. Cu toate acestea, Știința a intrat în avantaj grație lui Alex Mitriță. „Piticul Atomic“ a driblat doi fundași și a fost agățat de portar, iar Feșnic a indicat just punctul cu var. Penaltiul a fost transformat fără emoții de Andrei Ivan, care și-a mai spălat din păcate (’54, 0-1).

Dinamo a beneficiat și ea de un penalti, dictat destul de ușor, după ce Bena a fost îmbrățișat de Alex Crețu, a cărui evoluție a fost execrabilă. Din fericire, „Popică“ a fost inspirat și a apărat penaltiul executat de Ahmed Bani (’60).

„Geană“ a mutat din nou și jocul Universității Craiova s-a animat, iar finalul i-a aparținut în totalitate. Știința a fost aproape de a-și majora avantajul în trei rânduri, prin Mitriță (’79, ’90+4), apoi prin Markovic (’80), dar portarul a reușit să se opună.

Golul doi a venit până la urmă, chiar înainte de final. A fost o combitație între Ișfan, Mitriță și Markovic, ultimul reluând imparabil de la 4 metri pasa „Piticului Atomic“ (’90+6, 0-2).

Dinamo București:

Golubovic – De Moura, Giafer, Bena, Amzar – N. Roșu, Larrucea – Ghezali (’83, Țîră), Iglesias (’72, C. Costin), Bani (’93, Borcea) – Abdallah (’65, Gregorio). Antrenor: Ovidiu Burcă.

Universitatea Craiova:

L. Popescu – Borța (’62, Căpățînă), Zajkov, R. Silva, Bancu – Crețu (’72, Mateiu), Screciu – Ivan (’81, Ișfan), Roguljic (’46, Danciu), Mitriță – Trică (’46, Markovic). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Amzar ’36, Golubovic ’63, N. Roșu ’78, Moura ’87 / Markovic ’57, Borța ’58, Crețu ’59, Mitriță ’89.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei; Iulian Călin.
VAR: Iulian Dima, Ionel Dumitru.
Observatori: Eduard Alexandru (LPF), Adrian Comănescu (CCA).

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci împotriva Oțelului Galați. Disputa din runda a doua este programată luni, 24 iulie, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“.
La rândul său, Dinamo va evolua pe terenul rivalei FCSB, jocul fiind programat sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21.30.

Superliga, etapa 1

Vineri, 14 iulie: Oțelul Galați – UTA Arad 1-1, Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe 0-0.
Sâmbătă, 15 iulie: FC Hermannstadt – Farul Constanța 0-1, CFR Cluj – Poli Iași 2-0.
Duminică, 16 iulie: Petrolul Ploiești – U Cluj 1-1, FCU Craiova – FCSB 1-3.
Luni, 17 iulie: FC Voluntari – FC Botoșani 2-1, Dinamo – Universitatea Craiova 0-2.

Citește și: Liga 3 | ACSO Filiaşi a demarat pregătirea pentru sezonul 2023-2024

Exit mobile version