Acasă Sport Fotbal Galezul Gareth Bale şi-a anunţat retragerea competiţională

Galezul Gareth Bale şi-a anunţat retragerea competiţională

Căpitanul naţionalei Ţării Galilor, Gareth Bale, şi-a anunţat astăzi retragerea, la vârsta de 33 de ani, informează Agerpres.

„După o analiză atentă, îmi anunţ retragerea imediată din fotbal. Atât de la club cât şi de la naţională“, a menţionat acesta într-un comunicat.

El a indicat că decizia sa va intra în vigoare „imediat“.

Fost atacant al echipei Real Madrid, de cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, Bale evolua la clubul nord-american Los Angeles FC. După CM 2022 din Qatar, unde Ţara Galilor a părăsit competiţia chiar din faza grupelor, Gareth Bale a fost inclus de ziarul L’Equipe într-un unsprezece al celor mai slabi jucători de la Mondial.

Bale a marcat, dintr-un penalti, singurul gol al Ţării Galilor la turneul final. S-a întâmplat în primul meci din grupă, 1-1 cu SUA. Ţara Galilor, revenită la un Mondial după 64 de ani, a încheiat grupa pe ultimul loc după înfrângeri în următoarele partide, 0-2 cu Iran şi 0-3 cu Anglia.

Page nu credea că Bale va spune PA

Totuşi, selecţionerul galez, Robert Page, spunea, în noiembrie, că nu crede că Bale va pune capăt carierei sale internţionale după CM din Qatar.

„Nu cred că va fi ultima oară când îl vedem tricoul galez“, declara atunci Page despre jucătorul care a avut 111 prezenţe în tricoul „dragonilor“. 

Citește și: Manchester City a surclasat-o pe Chelsea în Cupa Angliei

Exit mobile version