Acasă Sport Fotbal Suspendare drastică pentru Nicușor Bancu după incidentul din meciul cu Sepsi

Suspendare drastică pentru Nicușor Bancu după incidentul din meciul cu Sepsi

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, astăzi, ca fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, eliminat săptămâna trecută la meciul cu Sepsi, din semifinalele Cupei României, să fie suspendat şase jocuri şi penalizat cu 11.300 de lei. Reamintim că în minutul 86, Nicușor Bancu și-a pierdut cumpătul și l-a lovit cu capul în piept pe Askovski, apoi l-a lovit și cu mingea, gesturi care au condus la cartonașul roșu.

„În baza art. 63/1/b raportat la art. 63/2/4/a şi 63/2/5 din RD se suspendă 6 (şase) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 11.300 lei. În temeiul art. 63/1/f raportat la art. 63/2/2 şi 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 11.300 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, jucătorul Bancu Nicuşor va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 63/1/b- 63/2/4/a şi 63/2/5 din RD, suspendare 6 (şase) jocuri şi penalitate sportivă de 11.300 lei“, se precizează în raportul FRF.

Articolele invocate în decizie prevăd următoarele:

„Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaş roşu) de arbitru

1 Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:

b) comportare violentă;
f) folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane;

2 Sancţiunile aplicabile jucătorilor pentru săvârşirea abaterilor de mai sus sunt următoarele:

2.2. Suspendare de la 2 la 3 jocuri pentru abaterea prevăzută de art. 63.1, lit. f).

2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt: a) lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal; acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală;

2.5. La individualizarea sancţiunii se va ţine cont dacă abaterile prevăzute de art. 63.2.4 au fost săvârşite în disputa pentru minge sau în afara acesteia, în timpul desfăşurării jocului sau când acesta era oprit.

Articolul 45 – Abateri concurente

1 Dacă se săvârşesc mai multe abateri disciplinare, comisia competentă va aplica sancţiunea prevăzută pentru abaterea cea mai gravă la care poate aplica un spor de 1/2 din maximul sancţiunii prevăzut pentru abaterea respectivă, fără a depăşi maximul general prevăzut în regulamentul disciplinar pentru sancţiunea respectivă”.

Citește și: Federaţia Română de Fotbal a stabilit datele de start ale competiţiilor din viitorul sezon

Exit mobile version