Acasă Sport Fotbal Bogdan Budescu: „Ne interesează şi rezultatele, pentru că reprezentăm o academie foarte...

Bogdan Budescu: „Ne interesează şi rezultatele, pentru că reprezentăm o academie foarte mare“

Echipa sub 16 ani a clubului Universitatea Craiova s-a impus sâmbătă, cu 5-1, pe „Aripile“, în faţa formaţiei LPS Viitorul Piteşti şi şi-a consolidat poziţia de lider la Liga Elitelor U16. Antrenorul alb-albaştrilor, Bogdan Budescu, şi-a felicitat echipa la final, dar a avut şi câteva reproşuri de făcut.

„Noi o luăm pas cu pas şi încercăm să câştigăm fiecare meci. Valoarea copiilor vine în urma jocurilor pe care le dispută. Noi urmărim, în prumul rând, dezvoltarea jucătorului ca individ, dar, bineînţeles, ne interesează şi rezultatele, pentru că la nivel naţional reprezentăm o academie foarte mare. Acest lucru ne obligă să avem rezultate şi la nivel de echipă. Da, i-am certat puţin la final, pentru că mă interesează ca şi concentrarea să fie pe durata jocului. Trebuie să ne gândim totuşi că sunt nişte copii şi mai au şi ei momente de relaxare. Probabil că a fost o săptămână tensionată şi, văzând rezultatul şi modul cum au evoluat lucrurile probabil că s-au relaxat. Până la urmă eu o să iau doar lucrurile bune din ce au făcut, iar pe cele negative o să le ‘reparăm’ la antrenamente“, a declarat Bogdan Budescu, pentru Gazeta de Sud.

Le-a pus gând rău şi celor de la FC Argeş

Pentru Universitatea Craiova U16 urmează o deplasare dificilă, la FC Argeş, a doua clasată. Bogdan Budescu are încredere în elevii săi că pot obţine un rezultat pozitiv şi la Piteşti. Antrenorul craiovean consideră că poate încheia campionatul en-fanfare, chiar dacă este prematur să vorbescă despre titlu.

„Pentru noi toate meciurile sunt dificile, pentru că suntem Universitatea Craiova şi toate adversarele încearcă să-şi arate calităţile în faţa noastră. Jucăm cu FC Argeş, o echipă foarte bună, dar dacă băieţii o să-şi respecte sarcinile din antrenament vom avea un rezultat bun şi acolo. Titlul este un obiectiv pe care şi-l doreşte fiecare antrenor şi jucător în parte. Poate că la nivel de juniori nu ar trebui să discutăm despre obiective per echipă, dar, repet, evaluarea individuală a jucătorului se vede prin rezultatele obţinute de grup“, a încheiat Bogdan Budescu.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Liga Elitelor U16, seria 3

Etapa a 9-a (sâmbătă, 16 octombrie): SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid 2-0, Gaz Metan Mediaş – Campionii Fotbal Club Argeş 1-8, Universitatea Craiova – LPS Viitorul Piteşti 5-1, FCSB – Progresul Spartac 4-1, FCU Craiova – CS Mioveni 0-1, CSS Craiova – Chindia Târgovişte 5-0.

Clasament:
1.„U“ Craiova 23 puncte (golaveraj 41-5)
2.Argeş 19 (29-4)
3.Spartac 18 (33-16)
4.Vâlcea 18 (28-13)
5.FCSB 17 (38-7)
6.Piteşti 17 (25-14)
7.Rapid 14 (23-10)
8.CSS Craiova 13 (29-20)
9.Chindia 9 (11-23)
10.Mediaş 6 (10-33)
11.Mioveni 3 (2-50)
12.FCU 0 (3-77)

Etapa viitoare:
Sâmbătă, 23 octombrie – ora 10.00
: Rapid – Spartac, Chindia – FCSB, Mioveni – CSS Craiova, Vâlcea – Mediaş; ora 12.00: Argeş – „U“ Craiova.
Duminică, 24 octombrie – ora 10.00: Piteşti – FCU.

Citeşte şi: Liga Elitelor U16 / Universitatea Craiova a făcut scor cu LPS Viitorul Pitești (FOTO)

Exit mobile version