Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova continuă să se facă de râs! Eşec umilitor...

Baschet / SCMU Craiova continuă să se facă de râs! Eşec umilitor cu Vâlcea, în propriul fief

Foto: Ionuţ Greere

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova îşi continuă prestaţiile dezastruoase din acest sezon chiar şi pe final de campionat regular. Formaţia pregătită de Vitaly Stepanovski a pierdut umilitor în faţa celor de la CS Vâlcea, în propriul fief, scor 70-96 şi astfel a demonstrat tuturor că locul din play-out este unul total meritat. Partida de miercuri seară a fost una restantă din etapa a 11-a.

Cele două cluburi au condus pe rând în primele trei minute şi au mers de la egal la egal în prima jumătate a meciului. Nu s-a evidenţiat nimeni în sferturile unu şi doi, de aici şi rezultatul strâns de pe tabelă, 43-47. În actul al treilea, bineînţeles, a urmat dezastrul pentru SCMU, care a avut un nou moment de picaj total, aşa cum ne-a şi obişnuit în acest sezon. Vâlcea a reuşit nu mai puţin de 26 de puncte, a luat coşul advers la ţintă din aproape orice poziţie şi s-a distanţat decisiv în meci. Craiova a adus în plus în dreptul lor doar 14 puncte, producând o mulţime de greşeli incredibile, atât în ofensivă cât şi în defensivă, pentru nivelul Ligii Naţionale. Înainte de ultimele 10 minute, alb-albaştrii erau „knockout“, scor 57-73.

Din rău în şi mai rău

Cu moralul la pământ şi fără un orizont în joc, craiovenii au continuat să primească coşuri, în special din afara semicercului. Antrenorul celor de la CS Vâlcea, Hristu Şapera, şi-a permis să introducă pe teren chiar şi tinerii jucători ai echipei, care, la rândul lor, au făcut un meci de excepţie.

La SCMU nu a mers nimic: sub panou Milovanovic a fost şters, de multe ori previzibil şi anticipat de adversari, de la trei puncte oltenii au fost invizibili, cu mici răbufniri ale lui Nik Dragan, în timp ce pe pătrunderi nu a excelat nici Zotov. De partea cealaltă, Toni Rotaru a făcut meciul carierei în Liga Națională și a terminat cu 22 de puncte (5/5 de la distanță), 6 intercepții, 4 pase decisive, respectiv 2 recuperări venind de pe bancă. Trei dintre titularii oaspeților s-au aflat în double digits, fiind vorba despre Șolopa (15 puncte), Branch (13) și Vîrnă (12).

De la Craiova, Vitaliy Zotov a contribuit cu 16 puncte și 6 pase decisive, iar Nik Dragan a încheiat cu 13 puncte, 8 recuperări și 2 assist-uri, notează Baschet.ro.

SCMU Craiova (5-9 bilanț) o să joace la Târgu Mureș în etapa cu numărul 17, penultima din sezonul regular. Indiferent de ultimele rezultate ale grupării din Bănie, locul din play-out rămâne „bătut în cuie“.

Citeşte şi: Baschet / FRB acordă bonusuri financiare pentru sportivi şi antrenori

Exit mobile version