Acasă Sport Baschet Baschet / Final de sezon în FIBA! SCMU Craiova încheie Top 16...

Baschet / Final de sezon în FIBA! SCMU Craiova încheie Top 16 cu un eșec în prelungiri

Foto: Ionuț Greere

Sezonul din FIBA Europe Cup s-a încheiat miercuri seară pentru baschetbaliștii de la SCMU Craiova, cei care au reușit să scrie istorie pentru echipă și oraș. Formația lui Vitaly Stepanovski a cedat și în returul cu Chemnitz Niners, scor 85-79, după o repriză de prelungiri și un baschet destul de plăcut ochiului. Acest eșec ne clasează, la final, pe ultimul loc în grupă și practic pe locul al 16-lea în întreaga competiție.

Nu este de ici, de colo faptul că SCMU Craiova a reușit să ajungă printre primele 16 echipe din FIBA și asta chiar la prima participare într-o competiție europeană. S-a reușit acest lucru prin muncă și perseverență, dar acum, în faza a doua a grupelor, deja diferențele dintre noi și celelalte echipe erau mult prea mari pentru a putea face față. Chiar și în aceste condiții, gruparea craioveană a făcut față cu brio unor super-puteri europene, în ultimele două dispute se putea chiar și învinge, dar acum tot ce rămâne de făcut este să privească înainte și să înceavă revenirea în campionat.

Greu fără doi titulari

Meciul cu Chemnitz a fost unul destul de intens, chiar dacă rezultatul nu conta pentru niciuna dintre formații. Cele două echipe au luptat, și-au dorit victoria, chiar dacă în unele momente nu au fost la nivelul dorit. Craiova nu a putut conta nici pe Nikolic, dar nici pe Blaj-Voinescu, iar acest lucru s-a resimțit, în special spre final, când energia celor care jucaseră un meci întreg era pe terminate. Per total, SCMU s-a mișcat bine și a făcut, poate, cel mai bun joc din această grupă, din cele șase disputate.

Primul sfert a adus destul de multe puncte, iar cele două combatante s-au cunoscut cât de cât atât pe parte ofensivă, cât și în defensivă. Oaspeții au încheiat primele 10 minute în avantaj, scor 23-17 și l-au menținut până la pauza mare, acolo unde au intrat cu 42-36.

Neinspirație pe final, iar în prelungiri am cedat fizic

Sfertul al treilea a fost cel mai echilibrat, Craiova a reușit să recupereze doar un punct, dar s-a mai odihnit un pic psihic pentru ceea ce urma în ultimul act. Oltenii au luat cu asalt coșul advers în primele minute din sfertul patru și au ajuns să și restabilească egalitatea cu 4 minute înainte de final. Mai mult de atât, scorul devenea 75-73 pentru SCMU, cu ceva mai bine de 45 de secunde rămase de joc. Oaspeții au egalat după două libere, iar ultimele 18 secunde nu au fost deloc inspirate pentru Watson, cel care a pierdut atacul, iar meciul a intrat în prelungiri.

Din păcate, cele cinci minute extra și mai mult i-a extenuat pe craioveni, care nu au mai putut ține ritmul și au cedat la șase puncte, scor 85-79.

Topias Palmi s-a evidențiat cu 22 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Craiova, Milivoje Mijovic și Shawn Hopkins urmându-l cu 16, respectiv 14 puncte. Kevin Yebo a totalizat 17 puncte și 4 recuperări pentru Chemnitz, Jonas Richter (13 puncte, 3 recuperări) și Aher Uguak (12 puncte, 7 recuperări) fiind următorii marcatori, în timp ce Arnas Velicka a fost la un pas de double-double (9 puncte, 13 pase decisive).

Pentru SCMU Craiova va urma, acum, participarea la turneul Cupei Romââniei. În faza sferturilor, băieții lui Stepanovski se vor duela cu CSO Voluntari, într-o reeditare a finalei din sezonul precedent. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 14.30 și se va juca la Constanța.

Citește și: Surpriză la Slatina! CSM şi Victorina Bora se despart după 7 ani

Exit mobile version