Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova a învins în Suedia și a terminat grupa...

Baschet / SCMU Craiova a învins în Suedia și a terminat grupa din FIBA pe primul loc

Foto: Alex Vîrtosu

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova și-au dus la bun sfârșit misiunea din prima parte a grupelor FIBA Europe Cup. Trupa lui Vitaly Stepanovski a câștigat, miercuri seară, cea de-a cincea partidă din grupele competiției, în deplasare la Norrkoping, scor 90-79 și astfel a încheiat pe primul loc seria. În urma super-reușitei de la chiar prima participare europeană în FIBA, gruparea alb-albastră s-a calificat, oficial, în top 16, adică în grupele principale.

Până a trece la viitoarele adversare ale oltenilor din grupa următoare, trecem în revistă jocul bun reușit în Suedia, în fața lui Norkkoping. Craiova a învins această formație și în tur, în Bănie, iar pentru a termina seria pe prima poziție era nevoie de un succes și în manșa secundă. Acest lucru s-a și întâmplat, pentru că jocul a fost unul foarte bun, pe ambele planuri, atât defensiv, cât și ofensiv, iar gazdele nu au dat emoții în niciun moment. După un prim act fantastic, în care au adus 29 de puncte, craiovenii au lăsat-o ceva mai moale în sfertul secund, dar la cabine au intrat tot în avantaj, scor 47-35.

Am ținut bine de scor

În partea secundă, jocul nu a mai fost la fel de animat ca în primele 20 de minute, oltenii încercând doar să-și mențină avantajul consistent obținut la pauză. Norrkoping a câștigat actul al treilea cu 25-21, dar l-a cedat pe ultimul cu 22-19 și astfel SCMU Craiova a acces în faza următoare a competiției de pe primul loc al grupei H.

Cinci victorii și un eșec a înregistrat trupa din Bănie în seria cu Crailsheim, Norrkoping și Voluntari. Alături de olteni, în faza următoare s-a calificat gruparea germană Crailsheim Merlins, învingătoare la scor la Voluntari, în ultima etapă.

Citește și: Din nou înfrângere la baschet! SCMU a cedat la două posesii la Ploieşti

Exit mobile version