Acasă Sport Orientare / CSU Craiova, şapte medalii de aur, două de argint și...

Orientare / CSU Craiova, şapte medalii de aur, două de argint și trei de bronz la CN

Sportivii de la Clubul Universitatea Craiova au dominat, la seniori, Campionatele Naționale de Orientare din 2023, câștigând șase din cele 8 titluri de campion. Între 31 august și 3 septembrie 2023, pădurile din apropierea localităților Finișel, Stolna și Florești, din județul Cluj au fost gazda Campionatelor Naționale de Orientare. Evenimentul a inclus probe de ștafetă, medie distanță, lungă distanță și sprint, la care au participat 348 de sportivi. Arbitrii naționali din județul Cluj au menținut tradiția de câteva decenii, montând posturi de control în zone „verzi“ cu alergabilitate și vizibilitate redusă, fapt ce a solicitat suplimentar psihic și cognitiv sportivii.

Început promițător

Proba de ștafetă, desfășurată în prima zi de concurs, a fost câștigată la senioare de CSU Craiova prin efortul combinat al sportivelor Alexia Tudorache, Veronica Minoiu și Andra Anghel. Ștafeta de seniori, alcătuită din George Minoiu, Daniel Barkasz și Alexandru Blejdea, a obținut medaliile de argint.

În proba de medie distanță, Andra Anghel și Alexandru Blejdea au alergat impresionant, confirmând așteptările și obținând titlurile de campion. Alexandru Blejdea a avut o performanță remarcabilă, câștigând cu o diferență de peste trei minute față de ocupanții locurilor doi și trei, Peter Divin (CS Ady Liceum Oradea) și Ionuț Zincă (CS Unirea Alba Iulia).

A treia zi de concurs a adus proba de lungă distanță, o cursă dificilă, cu 7200 metri aerian și 390 metri diferență de nivel pentru senioare și 10.200 metri aerian și 510 metri diferență de nivel pentru seniori. Andra Anghel a câștigat detașat această probă, în timp ce Alexandru Blejdea, după o greșeală în primul post de control, a reușit să recupereze aproape trei minute pe parcursul cursei, însă a terminat pe locul doi, în urma câștigătorului Ionuț Zincă. La categoria F18, Alexia Tudorache a obținut titlul de campioană, iar la M18 Radu Mirea a obținut o medalie de bronz. Marinela Piringiu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la senioare.

Sprint final

În proba de sprint, desfășurată la Florești, în ultima zi de concurs, Andra Anghel și Alexandru Blejdea au continuat să domine și au obținut aurul la senioare, respectiv seniori. Alexia Tudorache (F18) și Radu Mirea (M18) au obținut medaliile de bronz în această probă.

Campionatele Naționale de Orientare din 2023 au fost dominate de sportivii de la CSU Craiova, care au obținut victorii remarcabile la categoriile seniori și senioare. Performanțele lor excepționale au confirmat încă o dată valoarea și determinarea acestor atleți, care au reprezentat cu mândrie clubul și orașul lor. De asemenea, trebuie să menţionăm şi faptul că sportiva Andra Anghel a devenit în urmă cu scurt timp şi campioană Sud-Est europeană la orientare, ceea ce reprezintă o adevărată reuşită pentru clubul craiovean.

Citeşte şi: Volei (m) / Dan Pascu: „Lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine la echipă!“

Exit mobile version