22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu și Ana Bogdan au luat startul perfect la Iaşi Open! Gabi Ruse, surpriza neplăcută

Irina Begu și Ana Bogdan au luat startul perfect la Iaşi Open! Gabi Ruse, surpriza neplăcută

Primele două favorite ale turneului WTA 125 BCR Iași Open, Irina Begu și Ana Bogdan s-au calificat, marți, în optimile de finală. Irina Begu a trecut în două seturi de Chloe Paquet, din Franța, scor 2-6, 7-5, 6-1, în timp ce Ana Bogdan a avut nevoie de set decisiv pentru a o învinge pe tânăra jucătoare cehă Barbora Palicova (7-6, 6-1). În schimb, alte trei românce, Irina Bara, Gabi Ruse și Miriam Bulgaru, au fost eliminate în primul tur.

Irina a avut nevoie doar de două seturi

La primul meci pe zgură după Wimbledon, Irina Begu, locul 31 WTA, a intrat greoi în meciul cu franțuzoaica Chloe Paquet, numărul 213 mondial.

Principala favorită s-a impus în tie-break în primul set, la 4, după ce a revenit de la 1-3. Setul secund a debutat cu un break al lui Paquet, după care Irina Begu și-a impus jocul și a câştigat cu un categoric 6-1.

În optimi, Begu o va întâlni pe jucătoarea maghiară Reka Luca Jani, finalistă anul trecut la Iași, în proba de dublu. Aceasta a trecut, tot marți, în primul tur, de slovena Polona Hercog, scor 6-4, 7-5.

Ana a cam avut de tras

Ana Bogdan a deschis balul cu un meci intens în compania Barborei Palicova, din Cehia, 19 ani, numărul 210 mondial. Campioana de anul trecut, clasată acum pe locul 49 WTA, a intrat şi ea destul de greu în meci și nu i-a mers aproape nimic în primul set, pe care l-a cedat cu un categoric 6-2.

În debutul actului secund s-au înregistrat patru break-uri consecutive, apoi Ana s-a distanțat la 4-2. Imediat, însă, s-a restabilit egalitatea şi s-a mers cap la cap până la 6-5. Atunci, Ana Bogdan a făcut break-ul decisiv şi a mai prelungit meciul. Decisivul nu a avut istoric. Palicova a început din nou cu break, însă din acel moment pe teren a existat doar Ana Bogdan. Românca a reușit șase game-uri consecutive şi a închis meciul cu un convingător 6-1.

În optimi, Ana o va întâlni pe Conny Perrin, cea care a trecut în primul tur de Gabriela Ruse. Elvețianca a avut nevoie de doar 69 de minute pentru a trece de Ruse (158 WTA), scor 6-4, 6-1.

Tot marți, Miriam Bulgaru și Irina Bara au fost eliminate în primul tur. Cele două românce au cedat în decisiv, după ce au avut set în față. Pentru prezența pe tabloul principal, româncele deja eliminate vor primi 1.086 de euro și un singur punct WTA.

Citeşte şi: Prisăcariu şi Todoni au obţinut primele victorii româneşti la BCR Iași Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS