Acasă Sport Angelique Kerber, eliminată de la Beijing

Angelique Kerber, eliminată de la Beijing

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, numărul 3 mondial, s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing, fiind învinsă în trei seturi, 6-1, 2-6, 6-0 de chinezoaica Shuai Zhang, într-o partidă disputată joi.
Kerber, câştigătoarea a trei titluri de Mare Şlem (Openul Australiei 2016, US Open 2016 şi Wimbledon 2018), s-a înclinat după o oră şi 28 minute de joc în faţa lui Zhang, ocupanta locului 45 în ierarhia WTA.
În turul următor, Shuai Zhang o va avea ca adversară pe japoneza Naomi Osaka, câştigătoarea ultimului turneu de Grand Slam din acest an, US Open, desfăşurat luna trecută. Osaka, numărul 6 mondial, a trecut uşor în optimile de finală, cu 6-1, 6-2, de germanca Julia Goerges, cap de serie numărul 10 la competiţia din capitala chineză, dotată cu premii totale în valoare de 8.285.274 dolari.
Naomi Osaka şi Shuai Zhang s-au întâlnit de patru ori până acum, fiecare dintre ele obţinând câte două victorii. Ultimul lor meci a avut loc în luna mai, la Madrid, unde chinezoaica s-a impus cu 6-1, 7-5.
Câştigătoarea acestui duel 100% asiatic va înfrunta în semifinale învingătoarea partidei dintre letona Anastasija Sevastova şi slovaca Dominika Cibulkova.
În sferturi s-a calificat şi Katerina Siniakova (Cehia), care a dispus de olandeza Kiki Bertens, numărul 11 WTA, cu 6-4, 6-3. Siniakova, venită din calificări, va juca în turul următor cu învingătoarea dintre daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, şi estoniana Anett Kontaveit.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version