Acasă Sport Vendeta Olguţei împotriva lui Mititelu

Vendeta Olguţei împotriva lui Mititelu

Primarul Olguţa Vasilescu a decis să plătească din buzunar un avocat în războiul cu Adrian Mititelu pentru arena „Oblemenco“.

Războiul judiciar dintre Municipiul Craiova şi clubul de fotbal FC Universitatea Craiova, pentru controlul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, se transformă într-o răfuială personală Olguţa Vasilescu – Adrian Mititelu, după ce primarul a decis să plătească din buzunar un avocat care să consilieze juriştii primăriei. Conflictul dintre cele două părţi a produs deja 19 dosare, cu presiune enormă pe umerii celor 15 jurişti ai primăriei, care trebuie să gestioneze alte 3.600 de litigii, aflate la diferite instanţe. FCU Craiova a obţinut în justiţie reintegrarea pe „Oblemenco“, iar acţiunile iniţiate de primărie pentru desfiinţarea ordonanţei preşedinţiale favorabile lui Adrian Mititelu au eşuat. În consecinţă, FCU a apelat la executorul judecătoresc Ion Raicu din Drobeta Turnu-Severin, iar astăzi (ora 14.00) va executa primăria şi va reveni pe „Oblemenco“. Războiul dintre cele două tabere se duce acum la mai multe instanţe.
Joia trecută, primăria a deschis la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin trei noi dosare în care contestă executarea, cere suspendarea executării şi recuzarea executorului judecătoresc Ion Raicu. Avalanşa unor dosare cu miză a produs mare deranj la compartimentul juridic al primăriei.
În consecinţă, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Craiova de pe 28 noiembrie a apărut un proiect de hotărâre privind achiziţia serviciilor de consultanţă juridică „cu suportarea contravalorii acestor servicii din veniturile proprii ale primarului municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu“. OUG nr. 26/2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, interzice instituţiilor publice să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare (art. 1 alin. 1). Totuşi, în situaţii „temeinic justificate“, când asistenţa juridică nu poate fi asigurată de către juriştii instituţiei, pot fi achiziţionate servicii de această natură, doar cu aprobarea CL. Dacă Olguţa Vasilescu a ales să suporte costurile din veniturile proprii, putem deduce fie că situaţia nu este „temeinic justificată“ pentru ca avocatul să fie plătit din bugetul oraşului, fie că primarul a început să considere acest război o răfuială personală cu Adrian Mititelu. Avocatul propus pentru consilierea şi reprezentarea primăriei este Radu Marinescu, membru în Consiliul Baroului Dolj, fost contracandidat al preşedintelui Ion Turculeanu, la alegerile din 2011. Marinescu este un avocat titrat, ce provine dintr-o familie cu tradiţie în sistem. Potrivit presei centrale, avocatul craiovean are un văr (Liviu Drăgănescu) procuror la structura centrală a DIICOT.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version