Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Campioanele se „prăjesc“ la Constanţa
Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au început în trombă cantonamentul centralizat de la Constanţa. Elevele lui Radu Voina au două antrenamente zilnice, de regulă unul dimineaţa pe plajă şi cel de-al doilea la Sala Sporturilor din Constanţa. De asemenea, campioanele au programate în timpul şederii pe Litoral două ample şedinţe de refacere, ambele la hotelul patronat de fostul mare fotbalist Gică Hagi. În timpul celor zece zile cât vor sta la Constanţa, oltencele nu joacă nici un meci amical, tehnicienii punând accent pe refacere şi acumulare fizică. „Totul este la superlativ. Sper ca şi timpul să ne ajute, şedinţele de pe plajă fiind foarte importante. Mergem fie pe plaja Modern din Constanţa, fie în staţiunea Mamaia. Fetele sunt recunoscute de toată lumea şi au galerie pe margine când aleargă. Oamenii vor şi autografe. Din păcate, nu este timp şi pentru aşa ceva. În mod normal, handbalistele pot face şi plajă, dar toate vin după vacanţă şi preferă să se odihnească în timpul liber“, a spus vicepreşedintele chimist, Petre Berbecaru. Oficialii vâlceni sunt foarte mulţumiţi de rezultatele muncii preparatorului fizic, francezul Frank Kuhn, acesta fiind primul profesionist în domeniu la care apelează Oltchim. „Face treabă. A testat toate fetele, pe rând. Fiecare dintre ele are un program separat pentru tot restul anului. Acum ştim despre fiecare jucătoare ce capacitate de efort are, cât mai trebuie să lucreze. Este foarte bine documentat, este un profesionist. Şi când aleargă, fetele au la picioare ceasuri speciale de pe care Frank Kuhn îşi culege datele“, a concluzionat Berbecaru.
Andi NICULESCU

Cîrlig şi Bidă, aproape de medalii la CE
Şahista craioveană Ioana Andreea Cîrlig, legitimată la CSM, a ocupat locul patru la şah rapid, categoria 12 ani, la Campionatele Europene la şah, care se desfăşoară în Serbia, la Subotica. Sportiva pregătită de Adrian Georgescu a obţinut şase puncte din nouă posibile şi, deşi nu a reuşit să urce pe podium, se poate lăuda că a învins şahiste valoroase cum ar fi Petruţa Moldovan (CSS Târgu Mureş), care ulterior a câştigat medalia de bronz, şi rusoaica Anastasyia Uvarova. La această categorie de vârstă au concurat 17 şahiste, iar pe lângă bronzul Petruţei Moldovan, România a obţinut şi o medalie de argint, prin Diana Cuşmuliuc.  Tot la şah rapid, alt craiovean, Mihai Eugen Bidă (CS Universitatea, antrenor Iulian Marcu), a ocupat locul patru la categoria 14 ani, obţinând 5,5 puncte din nouă partide. La masculin 14 ani au participat 24 de concurenţi. În afară de cele două medalii de la feminin 12 ani, şahiştii români au mai cucerit opt medalii la şah rapid. Cristian Chirilă, la categoria 18 ani, a intrat în posesia medaliei de aur, iar celelalte metale preţioase au fost obţinute de următorii şahişti: argint – Georgiana Morea (14 ani), Radu Toma (12 ani), Gherman Săuca (8 ani), Mihnea Costachi (10 ani); bronz – Mihaela Veronica Foişor (16 ani), Andreea Panainte (18 ani) şi Radu Baciu (8 ani). Competiţia de la Subotica va continua cu etapa de blitz şi cea de dezlegări.
Daniela MITROI

Hănescu, în turul doi la Stuttgart
Tenismanul român Victor Hănescu, cap de serie numărul 4, s-a impus luni în faţa germanului Dominik Meffert, scor 6-4, 7-6, într-un meci din manşa inaugurală a turneului Mercedes Cup, de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare de 450.000 de euro. Pentru victoria sa, el şi-a asigurat un cec în valoare de 6.400 de euro şi 20 de puncte ATP. În turul doi, românul va juca împotriva învingătorului din meciul Ivo Minar (Cehia) – Rainer Schuttler (Germania). Şi Victor Crivoi s-a calificat în turul doi al turneului de la Baastad (Suedia), dotat cu premii în valoare de 450.000 de euro, în urma victoriei obţinute luni în faţa lui Denis Istomin, din Uzbekistan, în două seturi: 6-0, 6-4. În urma accederii în turul doi, el şi-a asigurat un cec în valoare de 6.740 de euro şi 20 de puncte ATP. În turul următor, Crivoi va juca împotriva câştigătorului din meciul care îi va opune pe argentinienii Juan Monaco şi Maximo Gonzalez.  Tenismana română Alexandra Dulgheru a ratat luni calificarea în turul doi al turneului de la Praga, după ce a fost învinsă în primul act de Carla Suarez Navarro (Spania), cap de serie numărul 4, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. Dulgheru a primit pentru participare un punct WTA şi un cec în valoare de 1.725 de dolari. Raluca Olaru a ratat calificarea în turul doi la acelaşi turneu, fiind învinsă ieri de Kristina Barrois din Germania, scor 5-7, 6-1, 7-5. În turul I, Monica Niculescu urma să o întâlnească aseară pe  Katie O’Brien din Marea Britanie. Turneul de la Praga este dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari.
Daniela MITROI

Exit mobile version