Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Pancu, „dublă“ pentru ceceni
Mijlocaşul român Daniel Pancu a marcat două goluri pentru Terek Groznîi în meciul cu Krilia Sovietov, din etapa a 12-a a campionatului rus, partidă pe care cecenii au câştigat-o sâmbătă, cu scorul de 3-2. Pancu a fost titular şi a marcat în minutele 9 şi 38, fiind schimbat cu câteva momente înainte de finalul jocului. Ceilalţi doi români din lotul lui Terek, Andrei Mărgăritescu şi Florentin Petre, au fost integralişti. Golul victoriei lui Terek a fost înscris de Bendz (‘84), în timp ce Krilia a punctat prin Savin (‘47, ‘51). În urma acestei victorii, Terek a acumulat 16 puncte şi a rămas pe locul zece în clasament. Tot în runda a 12-a a primei ligi din Rusia, formaţia Dinamo Moscova, la care mijlocaşul Adrian Ropotan a intrat pe teren în repriza secundă, a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1, cu Kuban Krasnodar şi a urcat pe locul patru în clasament. Ropotan a intrat pe teren în minutul 72, dar nu a ieşit în evidenţă decât în ultimul minut de joc, când putea lansa un contraatac periculos pentru formaţia sa, dar a scăpat mingea în aut. Pentru gazde, golul a fost marcat de Kerjakov (‘34 – penalti), în timp ce pentru Kuban Krasnodar a punctat Draman, în primul minut de joc. În celelalte două partide disputate sâmbătă, Spartak Moscova a învins-o acasă pe Himki, cu 1-0, în timp ce Rubin Kazan a pierdut surprinzător pe teren propriu în faţa lui Rostov, scor 0-2. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat şi celelalte partide din etapa a 12-a: Tom Tomsk – Amkar Perm, FC Moscova – ŢSKA Moscova, Saturn Ramenskoe – Lokomotiv Moscova şi Spartak Nalchik – Zenit St. Petersburg.
Daniel BISTRICEANU


Eto’o este curtat de Manchester United

Presa britanică a dezvăluit că tehnicianul formaţiei Manchester United, Alex Ferguson, s-a interesat de posibilitatea de a-l aduce la campioana Angliei pe atacantul camerunez al Barcelonei, Samuel Eto’o, pentru a suplini plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid. Internaţionalul camerunez a înscris 34 de goluri în stagiunea trecută pentru echipa pregătită de Josep Guardiola. Oficialii grupării de pe „Old Trafford“ sunt încrezători că tranzacţia se va putea realiza, deoarece fostul jucător al lui Mallorca intră în ultimul an de contract cu formaţia catalană, iar în vara viitoare acesta va putea pleca gratis de pe „Nou Camp“. Eto’o, care are 28 de ani, este curtat şi de concitadina lui United, Manchester City, care a făcut de curând Barcelonei o ofertă de 25 de milioane de lire sterline în schimbul atacantului. Să remarcăm că oficialii „diavolilor roşii“ i-au contactat deja pe diriguitorii clubului Wigan în vederea achiziţionării mijlocaşului ecuadorian Antonio Valencia, care este evaluat la 20 de milioane de euro.
Daniel BISTRICEANU


Abramovici plăteşte 352 de milioane de euro pentru un iaht

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului Chelsea, şi-a achiziţionat cel mai mare iaht din lume, evaluat la circa 352 de milioane de euro. Iahtul, Eclipse, care va fi livrat în 2010, are aproape 170 de metri lungime şi a fost construit de şantierele  Blohm & Voss din Hamburg, Germania. Vasul este dotat cu un sistem militar de detectare a rachetelor, două heliporturi, spa de lux, piscină şi minisubmarin. Apartamentul proprietarului are atât pereţii, cât şi geamurile blindate. Potrivit experţilor din industria navală, Eclipse a fost construit special pentru a depăşi cel mai mare iaht din prezent, care aparţine şeicului Dubaiului şi are 160 de metri lungime. Abramovici, omul cu a 11-a avere din lume, mai are trei iahturi: Pelorus (115 metri), Ecstasea (86 de metri) şi Sussurro (50 de metri). Întreţinerea acestora îl costă anual peste 17,5 milioane de euro.

Daniel BISTRICEANU

Xerez, Tenerife şi Zaragoza,
în Primera Division

Formaţiile Xerez, Tenerife şi Real Zaragoza au promovat în prima ligă spaniolă, după ce toate trei au câştigat partidele din penultima etapă din Segunda Division. Xerez a reuşit promovarea pentru prima dată în istorie, Tenerife a revenit în Primera după o pauză de şapte ani, în timp ce Zaragoza a stat în Liga a II-a doar un sezon. Tenerife a trecut de Girona (1-0), Xerez a învins pe Huesca (2-1), în timp ce Zaragoza s-a impus în faţa celor de la Cordoba (3-1). Aceasta este şi ordinea în clasament, primele două având câte 81 de puncte, în timp ce a treia are cu unul mai puţin. Mai este o singură etapă de disputat, dar formaţia de pe locul patru, Hercules, are 75 de puncte şi nu le mai poate ajunge pe cele trei. Echipele care au promovat le vor înlocui în Primera Division pe Recreativo Huelva, Numacia şi Real Betis, care vor juca în liga secundă.
Ionuţ NICA


Real l-a luat şi pe Villa

Reprezentanţii lui Real Madrid şi oficialii Valenciei au ajuns la un acord în urma căruia atacantul David Villa se va duce la vicecampioana din Primera Division contra sumei de 40 de milioane de euro. Cele două părţi nu au dorit să facă publică tranzacţia, potrivit cotidianului Marca, întrucât mai trebuie reglate câteva detalii minore. Villa, cel mai bun marcator de la Euro 2008, a înscris în campania recent încheiată din Primera Division 28 de goluri, fiind golgheterul Valenciei în ultimele patru sezoane. Dacă va obţine şi semnătura atacantului de 27 de ani, Real va realiza cel de-al treilea transfer sonor din ultima vreme, după ce i-a acontat deja pe Kaka şi pe Cristiano Ronaldo pentru 65, respectiv 94 de milioane de euro. Valencia, care în ediţia 2008-2009 a campionatului Spaniei s-a clasat pe locul şase, îşi construieşte un nou stadion şi se confruntă cu probleme financiare, motiv pentru care s-ar putea despărţi de unii jucători importanţi. Altfel, Zinedine Zidane, consilierul lui Florentino Perez la Real Madrid, a afirmat că a discutat cu mijlocaşul francez Franck Ribery şi va încerca să-l convingă pe acesta să accepte oferta din partea formaţiei spaniole.
Ionuţ NICA

Exit mobile version