Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Inter l-a demis pe Mancini
Cristi Chivu a rămas fără antrenor la echipa sa de club, Inter Milano, oficialii campioanei Italiei anunţând că l-au demis pe tehnicianul Roberto Mancini, care mai avea contract cu formaţia lombardă până în 2012. „Inter informează că Roberto Mancini a fost demis din funcţia de antrenor, în special din cauza declaraţiilor făcute cu ocazia întâlnirii dintre Inter şi Liverpool, de pe 11 martie 2008“, se arată în anunţul postat pe site-ul oficial al clubului milanez. Diriguitorii grupării din Milano nu l-au iertat pe Mancini, care, după ce Inter a fost eliminată de Liverpool din Liga Campionilor, şi-a anunţat demisia, fiind convins de patronul Massimo Moratti să continue. Roberto Mancini, care are 43 de ani, a fost numit la Inter în 2004, cu care a câştigat trei titluri de campion, două Cupe ale Italiei şi două Supercupe ale Italiei. Conform presei din Peninsulă, cele mai mari şanse de a prelua postul lăsat vacant de Mancini le are portughezul Jose Mourinho, care este liber de contract.

Primul pas pentru Europene
Acum doi ani, tot cu Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi la timonă, naţionala de handbal feminin rata, pentru prima dată în istorie, o calificare la un turneu final. Serbia, naţională din care făceau parte şi handbalistele din Muntenegru, stopa România din drumul spre Campionatul European la doar câteva săptămâni după Mondialele din Rusia, unde tricolorele cuceriseră argintul. Astăzi, de la ora 17.00, la Reykjavik, Steluţa Luca şi compania vor juca tot în play-off-ul pentru Europene, în faţa unui adversar modest, Islanda, şi în mod normal elevele lui Tadici nu ar trebui să aibă mari probleme în obţinerea unui succes, care ar clarifica soarta calificării. Tehnicienii români au deplasat în nordul Europei un lot format din 15 handbaliste, marea absentă fiind chimista Ramona Maier Farcău, accidentată la derbiul dintre Oltchim şi Rulmentul. Singura „stranieră“ din lot este Aurelia „Mica“ Brădeanu, de la campioana Ungariei, ETO Gyor, în timp ce Cristina Vărzaru de la Viborg (Danemarca) încă nu este refăcută după mai vechi accidentări şi se pregăteşte pentru a prinde un loc în delegaţia care va merge la Jocurile Olimpice din China. De altfel, Gheorghe Tadici a declarat că ambele partide contra Islandei vor constitui şi cel mai bun prilej pentru a face selecţia în vederea participării la Olimpiadă. Româncele se vor întoarce în ţară luni şi vor fi nevoite să stea în Amsterdam de la 9.00 până la 22.00 pentru a „prinde“ legătura spre Bucureşti. Programul partidelor de calificare la Campionatul European: Slovacia – Ucraina, Italia – Austria, Spania – Lituania, Polonia – Portugalia, Muntenegru – Croaţia, Islanda – România, Belarus – Slovenia, Suedia – Cehia, Turcia – Danemarca, Olanda – Serbia.

Voleibalistele de la Titulescu, pe podium
Echipa feminină de volei de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ din Craiova a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONSS), turneul final desfăşurându-se la Brăila. Voleibalistele din Bănie, pregătite de Daniela Căpăţînă, au ajuns până în semifinala competiţiei, unde au fost învinse de reprezentanta judeţului Harghita cu scorul de 3-1. De altfel, formaţia din Harghita a obţinut titlul naţional. În faza grupelor, jucătoarele de la „Titulescu“ au obţinut victorii pe linie: 3-2 cu echipa din Oradea, 3-0 cu formaţia din Ploieşti şi 3-0 cu cea din Brăila. În disputa pentru locul trei, echipa din Bănie s-a impus clar, scor 3-0, în faţa reprezentantei Brăilei. „Locul trei chiar reprezintă o performanţă pentru noi, având în vedere că în ultimii opt ani nu am mai luat medalii. A contat foarte mult şi faptul că la meciul din semifinale am schimbat sala, iar fetele nu s-au acomodat şi nu le-a mai ieşit jocul. A fost un program încărcat, chiar şi cu două meciuri pe zi. În plus, două dintre jucătoarele de bază, Simovici şi Smarandache, au jucat uşor accidentate. Regret că nu am disputat finala“, a povestit antrenoarea Daniela Căpăţînă.  Un rol important în obţinerea medaliei de bronz l-au avut jucătoarele Liana Smarandache, Ioana Simovici şi Georgiana Toma, toate componente ale echipei SCM-Universitatea Craiova, formaţie proaspăt promovată în Divizia A1. „Mă bucur că acum, la terminarea liceului, am obţinut o medalie de bronz. Dacă trăgeam mai mult, poate reuşeam mai mult. Apreciez şi evoluţia colegelor noastre mai mici“, a spus Liana Smarandache. Pe lângă Smarandache, Simovici şi Toma, din lot au mai făcut parte: Minodora Costea, Larisa Arbăşelu, Carina Bănică, Alexandra Popescu, Daniela Ionescu, Emilia Cotoşman şi Maria Mastora.

Elevii lui Aihan Omer, egali cu slovacii
Echipa naţională de handbal masculin a României îşi continuă pregătirea pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial 2009. Tricolorii au fost angrenaţi în aceste zile într-un stagiu de pregătire în Slovacia, acolo unde au avut programate două meciuri amicale cu echipa gazdă. În prima partidă, disputată joi seară, România a încheiat la egalitate, scor 29-29, marcatorul principal fiind Valentin Ghionea, cu şapte reuşite. Cel de-al doilea meci împotriva Slovaciei urma să aibă loc aseară, la Levice.  Din nefericire, selecţionerul României, Aihan Omer, se confruntă cu câteva probleme de lot, Rareş Jurcă şi Marian Cozma fiind accidentaţi pentru dubla cu Muntenegru. Cei doi au fost înlocuiţi de Daniel Mureşan, de la HCM Constanţa, şi Dan Savenco, de la CSM Medgidia.

Columbienii, în număr mare la Olimpiadă
Comitetul Olimpic Columbian a anunţat ieri că va avea cea mai mare delegaţie din istoria ţării la Jocurile Olimpice de la Beijing, 64 de sportivi urmând să concureze la competiţia din China, care vor acoperi 13 ramuri sportive – atletism, box, canotaj, ciclism, călărie, gimnastică artistică, judo, haltere, wrestling, nataţie, taekwondo, tenis de masă şi tir. La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, Columbia a avut 55 de sportivi în delegaţie şi a câştigat două medalii de bronz, una la ciclism şi una la haltere. Altă ţară care are deja stabilit numărul sportivilor ce vor merge la Olimpiada de vară este Cambodgia, însă delegaţia acestei ţări numără doar 15 atleţi şi are ca obiective medalii la nataţie şi maraton. Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate în perioada 8-24 august.

Steffi Graff, cea mai bună sportivă

Potrivit unui sondaj de opinie, fosta glorie a tenisului mondial, Steffi Graff, a fost votată cea mai bună sportivă din istoria Germaniei, în timp ce căpitanul naţionalei germane de fotbal, Michael Ballack, jucătorul echipei Chelsea Londra, a fost ales de 20,9 la sută dintre participanţii la acest sondaj cel mai cunoscut sportiv german în activitate. Acesta l-a devansat, surprinzător, pe portarul Oliver Kahn, retras la finalul acestui sezon după 14 ani în care a evoluat pentru Bayern München, goalkeeper-ul întrunind doar 6,8 la sută dintre voturi. Pe locurile trei şi patru ale acestui clasament s-au situat gimnastul Fabian Hambüchen (5,5 la sută) şi Dirk Nowitzki, baschetbalistul care joacă în NBA, la Dallas Mavericks (4,2 la sută). Fosta jucătoare de tenis Steffi Graff, retrasă în 1999, a fost desemnată cea mai bună sportivă din istoria Germaniei, cu 12,2 la sută dintre sufragii. Locul secund i-a revenit fostului internaţional Franz Beckenbauer (6,9 la sută), în timp ce poziţia a treia a acestei ierarhii a fost ocupată de pilotul care a câştigat şapte titluri de campion mondial în Formula 1, Michael Schumacher. Următoarele locuri au revenit boxerului Max Schmeling şi tenismanului Boris Becker.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version