Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cinci suporteri britanici, bătuţi la Moscova. Ruşii i-au luat la pumni pe englezi
Cinci suporteri ai echipei naţionale de fotbal a Angliei au fost bătuţi marţi noapte la Moscova, unde circa 2.000 de britanici au venit pentru meciul Rusia – Anglia, jucat seara trecută în preliminariile Campionatului European. Poliţia moscovită a precizat că victimele agresiunii au fost internate în Spitalul Botkine şi a identificat un tânăr rus de 25 de ani care ar putea fi unul dintre atacatori. „În cursul nopţii au avut loc confruntări cu suporterii englezi, iar cinci fani au ajuns la Spitalul Botkine cu diverse traumatisme. Un englez de 33 de ani a fost internat la scurt timp după miezul nopţii cu un traumatism cranian şi susţine că a fost bătut de necunoscuţi pe o stradă din centrul oraşului, unde sunt multe baruri şi cazinouri“, a declarat Evgheni Guildeev, unul dintre ofiţerii poliţiei din Moscova.  Ambasada Marii Britanii la Moscova a anunţat că doi dintre fanii răniţi au fost externaţi ieri-dimineaţă. Ieri, poliţia moscovită a decis să sporească numărul forţelor de ordine pentru meciul cu Anglia, în urma incidentelor de la Moscova.

Roque Junior a semnat cu MSV Duisburg. Filipescu şi Tararache, colegi cu un campion mondial
Conducerea clubului german MSV Duisburg, la care sunt legitimaţi şi jucătorii români Iulian Filipescu şi Mihai Tararache, a anunţat ieri că l-a angajat pe brazilianul Roque Junior. Sud-americanul a semnat un contract până la sfârşitul sezonului. Fundaşul central, de 31 de ani, a fost campion cu Brazilia în anul 2002, la turneul disputat în Japonia şi Coreea de Sud, şi are în palmares 46 de meciuri la naţională.  Roque Junior a evoluat până în sezonul trecut tot în Bundesliga, la Bayer Leverkusen, şi a venit la Leverkusen din postura de jucător liber de contract. În cariera sa, Roque Junior a mai jucat la Palmeiras (1994 – 1999), AC Milan (2000 – 2003), Siena (august 2003 – ianuarie 2004) şi Leeds (ianuarie 2004 – iunie 2004). Echipa lui Filipescu şi Tararache, MSV Duisburg, nou-promovată în acest sezon în prima divizie germană, a avut un debut de campionat mai puţin reuşit şi ocupă locul al 16-lea în clasament, după nouă etape.

„Pinturicchio“ nu-i părăseşte pe torinezi. Del Piero, la Juve până în 2010
Alessandro Del Piero şi-a prelungit contractul cu Juventus până în 2010, cu toate că, la un moment dat, tratativele între cele două părţi intraseră în impas din cauza salariului mare solicitat de jucător. „Am obţinut ceva important pentru viitorul lui Juventus. Înţelegerea cu Del Piero confirmă ambiţiile noastre şi încrederea pe care o avem în el, dar şi faptul că va continua să-şi demonstreze valoarea şi experienţa pentru binele echipei şi pentru mulţumirea a milioane de fani“, a declarat directorul executiv al clubului Juventus, Jean-Claude Blanc. Jucătorul, ajuns la vârsta de 33 de ani, a declarat că doreşte să mai câştige trofee cu echipa la care s-a consacrat. „Decizia pe care am luat-o este importantă pentru cariera şi viaţa mea. Juventus mi-a oferit multe şi vrea să rămân aici pentru a câştiga“, a declarat Del Piero, care a debutat în Serie A cu Juventus la vârsta de 18 ani, în 1993, după ce a fost transferat de la Padova.

La Manchester până în 2009. Giggs vrea să bată recordul lui Bobby Charlton
Galezul Ryan Giggs vrea să intre în istoria clubului Manchester United. Mijlocaşul, de 33 de ani, şi-a prelungit cu un an contractul cu campioana Angliei, noua înţelegere urmând să expire în 2009. Veteranul lui Manchester a ţinut să le mulţumească tururor celor care l-au susţinut în perioada petrecută la gruparea de pe „Old Trafford“. „Sunt încântat că mi-am prelungit contractul cu încă un sezon. Iubesc fotbalul şi sper să joc pentru Manchester United cât mai mult. Vreau să le mulţumesc lui Sir Alex Ferguson, fanilor şi tuturor celor de la club pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor“, a declarat Giggs. Antrenorul lui Manchester, Sir Alex Ferguson, l-a lăudat pe jucătorul său. „Ryan Giggs este sinonimul loialităţii. A semnat când avea 14 ani şi după 20 de ani este încă aici. În afară de calităţile sportive, Ryan este şi un model pentru tinerii jucători“, a declarat managerul scoţian. Ryan Giggs a jucat de 727 de ori pentru Manchester United şi are şanse mari să depăşească recordul de prezenţe pentru echipa de pe „Old Trafford“, care aparţine lui Sir Bobby Charlton (759 de meciuri).

FIFA este mulţumită de Africa de Sud. Pregătirile pentru CM din 2010, în grafic
Jerom Valcke, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), s-a declarat mulţumit de pregătirile pentru Campionatul Mondial din 2010, găzduit de Africa de Sud, după ce marţi a efectuat o vizită în această ţară pentru a vedea stadiul lucrărilor. Valcke a declarat că pregătirile pentru tragerea la sorţi a preliminariilor, programată la Durban, pe 25 noiembrie, sunt terminate în proporţie de 95%, iar construcţia stadioanelor este în graficul stabilit. „Pot să dorm liniştit, nu sunt îngrijorat. Sunt mulţumit de pregătirile care s-au făcut până în prezent, mai sunt unele detalii de pus la punct, dar vom supraveghea mai atent construcţia stadioanelor“, a declarat secretarul general al FIFA, după ce a avut o întâlnire cu membrii comitetului de organizare a Campionatului Mondial. Valcke a spus că se temea de faptul că stadionul din Cape Town nu va fi gata la timp, după ce muncitorii au intrat în grevă şi au cerut salarii mai mari. În schimb, Danny Jordaan, directorul executiv al Comitetului Local Organizatoric (LOC), a declarat că au existat probleme şi din cauza opririlor dese ale energiei electrice din urmă cu o săptămână. „Surse alternative de curent trebuie să fie prezente la fiecare stadion. Avem planuri în acest sens, dar trebuie remediată această problemă“, a afirmat  Jordaan.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version