Acasă Sport Primaria Caracal il premiaza pe Corneliu Andrei Stroe

Primaria Caracal il premiaza pe Corneliu Andrei Stroe

Prima medalie de aur pentru „Orasul Minunilor“ a fost obtinuta in urma cu 50 de ani, fiind cucerita de viitorul mentor al „Craiovei Maxima“, la atletism.


Originar din comuna doljeana Diosti, Corneliu Andrei Stroe (foto) a urmat cursurile scolii elementare si primul an de liceu in Caracal, unde a locuit impreuna cu parintii. In anul 1956 a inceput sa practice atletismul in mod organizat la Scoala nr. 1, apoi la Liceul nr. 2 din „Orasul Minunilor“. In iulie 1956, pe fostul stadion „Republicii“, Corneliu Stroe a obtinut medalia de aur in proba de 100 de metri (juniori). In iulie 1958 s-a transferat la Liceul nr. 4 din Timisoara, cu program sportiv. In 1959 a fost selectionat in lotul national de juniori (atletism), iar in anii 1961 si 1962 a câstigat titlurile de campion la probele combinate (triatlon si pentatlon), devenind recordman al României la probele amintite. A absolvit ICF din Bucuresti in 1966, iar din 1967 si pâna in 1996, cu unele intreruperi, a indeplinit functiile de secretar general, vicepresedinte si presedinte al CS Universitatea, ocupându-se cu precadere de sectia de fotbal, fiind considerat mentorul „Craiovei Maxima“, prima echipa din România care s-a calificat in sferturile Cupei Campionilor Europeni, ’81/’82, si in semifinala Cupei UEFA, ’82/’83.


Primarul Anghel: „Stroe merita cu prisosinta Diploma de Excelenta“


Din februarie 2004 este decan al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Craiova. In aceasta luna, s-au implinit 50 de ani de la performanta obtinuta de Corneliu Stroe in 1956, iar Consiliul Local Caracal a decis sa-i acorde fostului atlet caracalean Diploma de Excelenta. Primarul Anghel a declarat ieri pentru GdS: „Consiliul Local al municipiului Caracal ii ofera mâine (astazi – n.r.) domnului Corneliu Andrei Stroe o Diploma de Excelenta pentru ca exact in urma cu 50 de ani el a fost primul sportiv caracalean care a adus o medalie de aur in orasul nostru. Initiativa imi apartine, iar festivitatea propriu-zisa va avea loc in Sala Polivalenta. Domnul Stroe merita cu prisosinta aceasta distinctie a municipiului Caracal“.

Exit mobile version