Acasă Sport Joaca s-a terminat

Joaca s-a terminat

Aventura tenismenilor români Victor Hanescu si Andrei Pavel pe iarba londoneza, in proba de simplu, s-a incheiat joi seara, ambii fiind eliminati in turul secund al celei mai prestigioase competitii de tenis din lume.


Dupa un start reusit la acest al treilea turneu de Grand Slam al anului, dotat, la masculin, cu premii in valoare de 4.708.630 de lire sterline, Hanescu si Pavel au clacat in turul doi, insa daca primul nu a avut nici o sansa in fata francezului Sebastien Grosjean, celalalt a pierdut pe mina sa confruntarea cu suedezul Thomas Johansson.


Dupa primul meci de la Wimbledon, „Cneazul“ a dat impresia ca depasise perioada neagra in care se afla de aproape trei luni. A parut sigur pe el si in primul set, cind adversarul sau nu a avut antidot la prestatia buna a românului. Cu un serviciu precis, in care a reusit destul de multi asi, si cu putine greseli, Pavel si-a adjudecat primul set cu 6-3. Setul secund a fost mai echilibrat, suedezul reglindu-si tirul, dar românul, in avantaj cu un break, a fost aproape de 2-0 la seturi. A irosit aceasta sansa de cinci ori, la scorul de 5-4, Johansson revenind de fiecare data pentru a cistiga apoi la tie-break, cu 7-4. La 1-1, Andrei a dat primele semne de oboseala si nervozitate si a inceput sa greseasca din ce in ce mai mult. Loviturile care pina atunci il umilisera pe nordic nu i-au mai iesit, iar al 12-lea favorit al competitiei s-a impus cu 6-4 in setul trei.


Desi Thomas Johansson parea pe val, „Cneazul“ a avut o tresarire de orgoliu in runda a patra, cind a intrat parca decis sa egaleze situatia. A condus la un moment dat cu 5-2 si a servit pentru cistigarea setului, dar psihicul scandinavului si-a spus cuvintul. Destul de nervos, Andrei Pavel a pierdut meciul din mina, dind posibilitatea adversarului sa revina si sa cistige meciul in tie-break (7-4), românul ratind ocazia sa repete cea mai buna performanta a sa la Wimbledon, atingerea turului trei, reusita in 2000 si 2002.


In fata favoritului numarul 9 al turneului, semifinalist la ultimele doua editii ale Wimbledonului, Victor Hanescu nu a avut nici o sansa. Dupa victoria maraton in fata danezului Kenneth Carlsen, din primul tur, românul a incercat sa opuna rezistenta francezului Sebastien Grosjean, dar experienata acestuia pe iarba de la „All England Tennis and Cricket Club“ si-a spus cuvintul. Hanescu, sfertfinalist in acest sezon la Roland Garros, nu a reusit nici macar un break, in final pierzind dupa trei seturi, 3-6, 4-6, 2-6.


Pentru ca au ajuns pina in aceasta faza a turneului de la Wimbledon, cei doi jucatori români vor primi cite sapte puncte in clasamentul ATP, dar si cite 15.440 de lire sterline. Hanescu si Pavel au ramas insa in competitie in proba de dublu, cei doi urmind sa intilnesca in turul secund perechea austriaca formata din Julian Knowle si Jurgen Melzer, considerata cap de serie numarul13.

Exit mobile version