Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

OWEN SI-A SCOS MASINA LA LICITATIE / Atacantul englez Michael Owen si antrenorul nationalei de fotbal a Angliei, suedezul Sven-Goran Eriksson, se numara printre personalitatile sportive care au acceptat sa ofere diverse obiecte pentru a fi vindute la licitatie in scopul stringerii de fonduri pentru copiii defavorizati. In cadrul licitatiei organizate de Sport Relief, ce va avea loc pe 18 iulie, vor fi puse in vinzare automobilul marca Jaguar X-type apartinind atacantului englez Michael Owen, automobilul marca Volvo al tehnicianului Sven-Goran Eriksson, care este dotat cu DVD player, sistem de navigare prin satelit si frigider, echipamentele folosite in timpul curselor de fostul pilot Ayrton Senna si scotianul David Coulthard, precum si o replica a monopostului Mercedes cu care finlandezul Mika Hakkinen a cistigat titlul mondial in Formula 1. Cei interesati pot licita, de asemenea, pentru o plimbare alaturi de pilotul de raliuri Colin McRae, o lectie de golf cu Nick Faldo, o pereche de manusi cu autograful pugilistului britanic Lennox Lewis, precum si pentru alte obiecte apartinind unor fotbalisti ca Sol Campbell, Roy Keane sau Ryan Giggs.

BOUBA DIOP A FOST JEFUIT / Fotbalistului senegalez Pape Bouba Diop i-au fost furati 460 de euro, precum si diverse obiecte, in timpul unei ceremonii organizate in onoarea sa la Rufisque, orasul sau natal. Mijlocasul senegalez, care urma sa primeasca titlul de cetatean de onoare al orasului Rufisque, a ramas si fara doua telefone mobile, pasaport si cheile de la masina, toate aflate intr-o geanta. Din cauza numarul extrem de mare de persoane care au dorit sa-l vada pe Diop, ceremonia, care s-a desfasurat la primul etaj al Primariei din Rufisque, a fost scurtata, deoarece exista pericolul prabusirii. Inainte de a fi scos din multime de catre responsabilii serviciului de protocol, Pape Bouba Diop a adresat multumiri populatiei din localitate pentru organizarea ceremoniei: „Este extraordinar. Nu am mai vazut niciodata atita mobilizare. Sint mindru ca m-am nascut aici.“

ROLLAND COURBIS ARE PROBLEME CU JUSTITIA / Antrenorul francez Rolland Courbis, care a fost inculpat miercuri pentru nereguli in cazul transferurilor unor jucatori de la echipa Olympique Marseille, a fost plasat sub control judiciar si i s-a interzis sa exercite orice activitate care are legatura cu fotbalul, a anuntat Parchetul din Marsilia. Courbis, care va trebui sa renunte la functia de antrenor al echipei AC Ajaccio (promovata in prima divizie franceza), urmeaza sa achite si o cautiune de 770.000 de euro. Adjunctul procurorului tribunalului din Marsilia, Yves Lebaut, a anuntat ca antrenorul este supus unei interdictii de a exercita orice fel de activitati profesionale care au legatura cu un club de fotbal. „In anii 1998 si 1999, lui Courbis i s-a reprosat ca a primit diverse sume de bani in urma transferurilor a trei jucatori, Artur Moses, Ibrahima Bakayoko si Ricardo Rojas“, a spus Lebaut. Rolland Courbis a fost plasat luni dimineata in detentie preventiva, el fiind interogat miercuri de catre judecatorii Franck Landou si Laure Roche, care l-au inculpat pentru complicitate si tainure abuziva a unor bunuri sociale, fals si uz de fals.

RONALDO RAMINE LA INTER / Atacantul brazilian Ronaldo va reveni in curind la clubul Internazionale Milano, pentru a cistiga campionatul Italiei, a spus reprezentantul jucatorului, Alexandre Martins. „Ronaldo va fi alaturi de familia sa pentru o perioada, dar va reveni la Internazionale Milano, pentru a cistiga titlul national“, a afirmat Martins, dezmintind astfel informatiile aparute in presa italiana privind un eventual transfer al jucatorului brazilian la gruparea spaniola Real Madrid. Cotidianul Gazzetta dello Sport a anuntat la inceputul acestei saptamini ca fundasul brazilian al echipei Real Madrid, Roberto Carlos, i-a cerut presedintelui gruparii spaniole, Florentino Perez, sa-l achizitioneze pe Ronaldo. „Am discutat cu Florentino Perez si l-am sfatuit sa-l transfere pe Ronaldo. Gruparea spaniola a transferat intotdeauna cei mai buni jucatori din lume, iar Ronaldo este unul dintre acestia“, a precizat Roberto Carlos. Cu toate acestea, presedintele gruparii Internazionale Milano, Massimo Moratti, a anuntat ca nu doreste sa-l transfere pe atacantul brazilian, a carui valoare a crescut la aproximativ 80 de milioane de euro. „Ronaldo va ramine la Inter 101 la suta, deoarece el trebuie sa ne ajute sa cistigam titlul national“, a spus Moratti.

WENGER IL LAUDA PE SEAMAN / Antrenorul echipei Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a spus ca ii va propune portarului David Seaman prelungirea contractului. „Voi incerca sa vorbesc cu Seaman in cursul acestei saptamini. Cred ca a evoluat foarte bine la Cupa Mondiala si nu are de ce sa-i fie rusine ca a primit acel gol, din lovitura libera, de la Ronaldinho“, a spus Wenger. Tehnicianul formatiei Arsenal considera ca sutul fotbalistului brazilian ar fi invins orice portar, intentia lui Ronaldinho fiind sa centreze si nu sa traga spre poarta. „Seaman ramine, in continuare, cel mai bun portar al Angliei“, a adaugat Wenger. David Seaman, care are 73 de selectii in echipa nationala, va implini 39 de ani pe 19 septembrie, si se afla la final de contract cu gruparea londoneza.

(M.F.)

Exit mobile version