Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Barcelona

Hewitt, in sferturile de finala

Principalul favorit al turneului de tenis masculin de la Barcelona, Lleyton Hewitt (Australia), l-a invins in turul al treilea, cu scorul de 6-2, 6-4, pe argentinianul David Nalbandian. Alte rezultate inregistrate in mansa a treia a competitiei din capitala Cataluniei, care este dotata cu premii in valoare totala de 955.000 de dolari: Albert Costa (Spania) – Stefano Galvani (Italia) 7-5, 7-6 (7/3); Younes El Aynaoui (Maroc, nr.6) – David Sanchez (Spania) 6-4, 7-6 (8/6); Gaston Gaudio (Argentina) – Carlos Moya (Spania) 6-4, 6-2; Cedric Pioline (Franta) – Dominik Hrbaty (Slovacia) 6-3, 7-6 (9/7); Guillermo Canas (Argentina, nr.5) – Franco Squillari (Argentina) 6-2, 6-4; Alex Corretja (Spania, nr.7) – Nicolas Lapentti (Ecuador) 5-7, 6-3, 6-2.

(D.B.)

Tenis (f), Cupa Federatiei

Romania a fost invinsa de Olanda

Echipa Romaniei de Cupa Federatiei a fost invinsa, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Olandei, intr-o partida din cadrul grupei B a turneului din Antalya, care conteaza pentru grupa I a Zonei Euro-Africane. Liana Balaci a pierdut, cu scorul de 6-3, 6-7 (4/7), 1-6, meciul cu olandeza Seda Noorlander, in timp ce Magda Mihalache s-a impus, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, in fata jucatoarei Miriam Oremans. Perechea Balaci – Mihalache a fost invinsa, cu scorul de 6-1, 6-4, de cuplul Kristie Boogert – Miriam Oremans. Formatia Romaniei a intilnit aseara, in ultima partida a grupei, selectionata din Bosnia-Hertegovina. In intilnirea desfasurata miercuri, selectionata Romaniei a pierdut, cu scorul de 1-2, in fata echipei Israelului. La turneul din Antalya participa 16 echipe: Belarus, Israel, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Luxemburg, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Olanda, Estonia, Polonia, Iugoslavia, Georgia, Portugalia, Grecia si Romania. Acestea au fost impartite in patru grupe, a cite patru formatii, urmind sa joace dupa sistemul fiecare cu fiecare. Ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa se vor intilni in cadrul unor partide eliminatorii, cele patru echipe invingatoare urmind sa joace, in luna iulie, impotriva a patru formatii ce au fost invinse in primul tur al Grupei Mondiale pentru stabilirea echipelor care vor promova si care vor retrograda din Grupa Mondiala.

(M.F.)

Fotbal, Divizia C, seria a V-a

Arbitrii divizionarelor gorjene

Meciurile sustinute in etapa de astazi de divizionarele C gorjene vor fi arbitrate de urmatoarele brigazi: Gilortul Tirgu Carbunesti – Minerul Moldova Noua: Ioan Florea – Octavian Bran, Laurentiu Ducu (Sibiu); Minerul Matasari – Petrolul Ticleni: Daniel Haidiner (Hunedoara) – Iulian Ardeoiu, Stelian Dabi (Ploiesti); Paringul Novaci – Electrica Timisoara: Mircea Constantinescu (Bucuresti) – Gavril Vasii, Gigi Diaconu (Buzau); Metalul Otelu Rosu – Minerul Venus Motru: Edy Constantinescu (Craiova) – Daniel Mitruti (Craiova), George Tulba (Bailesti); Dierna Orsova – Petrolul Stoina: Sorin Utica – Gheorghe Sandu, Nelu Stanciu (Bucuresti).

(M.P.)

Divizia D Gorj

Au mai ramas doar 14 echipe

In urma unor neprezentari repetate la meciurile din Divizia D, echipa Bistrita Telesti a fost exclusa din campionat. Hotarirea a fost luata de Comisia de Competitii si Disciplina din cadrul AJF Gorj, in conformitate cu prevederile regulamentare. Echipele care vor avea de sustinut meciuri in compania formatiei din Telesti vor cistiga aceste jocuri cu 3-0. Bistrita Telesti este a doua formatie care paraseste campionatul gorjean in aceste conditii, dupa Progresul Tirgu Jiu, in prezent activind in Divizia D doar 14 echipe. Comisia de Disciplina a omologat si cele doua jocuri suspectate de blat in etapa a 23-a. Din cauza lipsei de probe si a faptului ca observatorul Dan Nitu nu a dorit sa mai sustina sesizarea facuta, Rostramo Tirgu Jiu, MVM Dragutesti, Minerul Urdari si Mecanica Motru nu vor fi sanctionate pentru non combat. Jocurile respective au fost omologate cu rezultatele din teren. Comisia de Disciplina l-a sanctionat pe portarul Constantin Covrig (Tismana), care a lovit un jucator la meciul cu Rostramo, din etapa a 24-a. Acesta a primit o amenda de 200.000 de lei si sase etape de suspendare. Gaz Etan Turburea si AS Danesti au primit cite o amenda de 400.000 de lei, respectiv 300.000 de lei, pentru cinci cartonase galbene in acelasi joc.

(M.P.)

Divizia D Gorj

Rezultatele etapei a 25-a

Miercuri s-au disputat meciurile etapei a 25-a: MVM Dragutesti – Energetica

Tismana 5-2, Rostramo Tirgu Jiu – Energia Turceni 6-0, Minerul Rovinari – Minerul Motru II 1-0, Juventus Press – Mecanica Motru 0-1, Dinamo Inter Stanesti – Recolta Balesti 0-1, Minerul Urdari – Paringul Sadu10-1, Gaz Etan Turburea – Progresul Tirgu Jiu 3-0, Bistrita Telesti – Avintul Baia de Fier 0-3. Meciurile din cadrul etapei a 26-a a Diviziei D vor debuta astazi cu partidele Minerul Motru II – Rosramo Tirgu Jiu (I. Tuturiga – D. Pirvan, A. Zanoaga) si Paringul Sadu – Dinamo Inter Stanesti (I. Coiculescu – R. Doicaru, P. Gurica). Miine se vor juca celelalte patru meciuri dupa urmatorul program: Energetica Tisman – Gaz Etan Turburea (C. Tutunaru – P. Tutunaru, C. Tuncu), Energia Turceni – MVM Dragutesti (M. Catrinoiu – A. Craciunescu, D. Mocanu), Avintul Baia de Fier – Minerul Rovinari (E. Catelu – D. Baloi, D. Neferu) si Recolta Balesti – Juventus Press (C. Cutitoiu – L. Udrea, V. Balea). Meciurile Mecanica Motru – Bistrita Telesti si Progresul Tirgu Jiu – Minerul Urdari nu se disputa datorita excluderii din campionat a echipelor Bistrita si Progresul. Meciurile etapei a 15-a a campionatului Onoare se vor desfasura dupa urmatorul program: Viitorul Plopsoru – Sitex Pestisani (T. Popescu – M. Ianosi, N. Ignat), Viitorul Glogova – Gilortul Bengesti (Gh. Muja – C. Seceleanu, A. Drula), Dumbrava Cilnic – Unirea Dragotesti (V. Tomitoiu – M. Norocea, C. Calitoiu) si Viitorul Catunele – AS Danesti (M. Stefanoiu – N. Tutila, Gh. Nisulescu).

(M.P.)

CE de gimnastica (m)

Romania, pe locul al saselea

Reprezentativa de juniori a Romaniei a ocupat locul al saselea in concursul pe

echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Patras. Echipa Romaniei a acumulat un total de 154,409 puncte. Pe aparate, juniorii romani au realizat urmatoarele punctaje totale: sol – 26,187 de puncte, cal cu minere – 27,274 puncte, inele – 24,162 puncte, sarituri – 27,536 puncte, paralele – 25,475 puncte, bara fixa – 23,775 puncte. Titlul european a fost obtinut de echipa Rusiei, care a acumulat 159,099 puncte. Pe locul secund s-a clasat Elvetia cu 157,420 puncte, iar locul al treilea a fost ocupat de Germania (157,347 puncte). Locurile patru si cinci au fost ocupate de echipele Frantei si Greciei, cu 156,097 puncte, respectiv 155,897 puncte. In concursul individual compus al juniorilor, Romania nu va avea nici un reprezentant. In finalele pe aparate vor evolua Adrian Ionescu la sol si sarituri, Cosmin Popescu si Iulian Ion-Radutiu la cal cu minere, Ciprian Veres la inele. Veres este rezerva la finala de la sarituri.

(D.B.)

Exit mobile version