Acasă Sanatate Cresc cazurile de COVID în România

Cresc cazurile de COVID în România

Cresc cazurile de COVID în România
Cresc cazurile de COVID în România

Cresc cazurile de COVID în România. România se confruntă cu un nou val de COVID. În fiecare zi, apar aproximativ 2.000 de cazuri noi, potrivit ministrului Sănătății.

Subvariantele Omicron, Eris și Pirola, care circulă acum prin Europa, au crescut numărul cazurilor și în țara noastră.

Ministrul Sănătății le recomandă celor care au simptome să poarte mască de protecție în spațiile închise. Noul val de Covid se suprapune cu sezonul virozelor.

Adrian Marinescu, director medical și medic primar boli infecțioase la Institutul „Matei Balș“ din Capitală, a explicat ce măsuri trebuie să luăm pentru a evita îmbolnăvirea.

Ceea ce se întâmplă la Matei Balș este ceea ce se intâmplă in toată România și în toată Europa, o creștere de aproape o lună, o creștere constantă, noi avem 100 de prezentări zilnic, din fericire cei mai mulți, adică 80% sunt monitorizați acasă cu forme ușoare sau medii, iar cei care rămân acele forme care ajung în Terapie Intensivă sunt cazuri exeptionale, sunt bătrăni, copii mici, persoanele care au boli asociate și pe care vrei să le monitorizezi prin internare în spital, a spus medicul Adrian Marinescu,m conform stiri.tvr.ro.

Este vorba de pudență nu de a intra în panică, a subliniat medicul.

Citeşte şi: Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA în care un băiețel a murit

Exit mobile version