Acasă Actualitate Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA...

Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA în care un băiețel a murit

Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA în care un băiețel a murit
Aproape 10 kg de droguri, descoperite sub podeaua unei grădiniţe din SUA în care un băiețel a murit

Autorităţile au descoperit o trapă în podea conţinând droguri, inclusiv Fentanil, în interiorul unei grădiniţe din Bronx unde un băieţel de un an a murit, săptămâna trecută, în urma unei presupuse supradoze de Fentanil, a anunţat Departamentul de Poliţie din New York (NYPD), citat de CNN.

Drogurile au fost găsite miercuri în podea, sub o zonă de joacă din grădiniţă, după ce autorităţile au obţinut un mandat de percheziţie pentru a verifica acest centru, a arătat NYPD. Drogurile cântăreau cam 8-10 kilograme şi erau împachetate în forma unor cărămizi, potrivit unui oficial, transmite News.ro

Au fost găsite şi alte narcotice

Poliţia a afirmat că au fost găsite şi alte narcotice, fără a specifica de ce tip, precum şi accesorii legate de droguri. Fotografiile făcute publice de NYPD arată ceea ce pare a fi o trapă de lemn deschisă şi substanţe ambalate în pungi în podea.

Joi, un juriu din New York City a votat pentru punerea sub acuzare a lui Grei Mendez (36 de ani) şi Carlisto Acevedo Brito (41 de ani), doi suspecţi în cazul incidentului cu supradoza mortală de Fentanil din 15 septembrie, potrivit procurorului din Bronx Darcel Clark.

„Un mare juriu a dat o decizie de punere sub acuzare, ceea ce înseamnă că ei sunt acum acuzaţi de mai multe fapte”, a spus Clark. Ea nu a specificat care sunt acuzaţiile, menţionând că punerea sub acuzarea va fi făcută publică în curând.

Un băieţel de un an a murit după o presupusă expunere la Fentanil

Un băieţel de un an, Nicholas Dominici, a murit după o presupusă expunere la Fentanil, săptămâna trecută, la grădiniţa Divino Niño. Alţi trei copii – doi băieţi de doi ani şi o fetiţă de opt luni – au fost spitalizaţi după ce au fost expuşi la presupusul Fentanil şi au suferit o intoxicaţie acută cu opioide.

Anchetatorii afirmă că au descoperit un kilogram de Fentanil într-o zonă în care copiii dormeau la grădiniţă.

”Mai multe dovezi au fost găsite, ducând la concluzia că acest centru era mai mult decât o grădiniţă”, a declarat, joi, Clark.

Mendez şi Brito, împreună cu alţi complici, se ocupau cu distribuţia de Fentanil din clădirea în care este situată grădiniţa, potrivit lui Damian Williams, un procuror federal din Districtul Sudic al New York-ului.

Anchetorii cred că suspecţii erau distribuitori la nivel mediu de droguri

Anchetorii cred că suspecţii erau distribuitori la nivel mediu de droguri, având sarcina de a amesteca Fentanilul cu alte droguri sau substanţe, inclusiv pudra pentru bebeluşi, a declarat un ofiţer federal.

Anchetatorii afirmă că îl caută pe un alt treilea suspect, bărbat, despre care se crede că este soţul lui Mendez.

Suspectul, al cărui nume nu a fost făcut public, apare în imagini video în timp ce pleacă din centru cu pungi de plastic despre care anchetatorii suspectează că ar fi conţinut Fentanil, afirmă autorităţile.

Citeşte şi: Două autocare şi un TIR, implicate într-un accident rutier. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Exit mobile version