Acasă Sanatate Diete si fitness METS.ro, campanie naţională pentru un stil de viaţă sănătos

METS.ro, campanie naţională pentru un stil de viaţă sănătos

Romalimenta lansează campania națională pentru un stil de viață sănătos METS.ro, care reprezintă „un demers integrat de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață activ și echilibrat”, se arată într-un comunicat.

Conform statisticilor UE , factorii de risc comportamentali și de mediu reprezintă o amenințare serioasă la adresa sănătății populației, iar alimentația deficitară și lipsa activității fizice sunt preocupări majore.

Pentru îmbunătățirea situației, Romalimenta, Federația patronatelor din industria alimentară, propune o abordare complexă, care include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață mai activ.
Proiectul se concentrează asupra acțiunilor de informare și educare, având la bază o platformă tip website ce integrează cu ajutorul specialiștilor resurse relevante cu privire la dietă și mișcare fizică, dar și la celelalte componente ale stilului de viață sănătos.

Pe website-ul dedicat sunt publicate rețete echilibrate, sugestii de activități fizice personalizate, meniuri săptămânale, un dicționar de alimente și multe alte informații care ajută la încurajarea și menținerea unui stil de viață sănătos, aceasta fiind una dintre principalele valori care stau la baza misiunii Romalimenta.

Programul național METS (Mănâncă Echilibrat, Trăiește Sănătos) este derulat împreună cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.

Exit mobile version