Acasă Local Dolj Secţia modulară ATI de la SCJU Craiova a primit finanţare

Secţia modulară ATI de la SCJU Craiova a primit finanţare

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul SCJU Craiova prin realizarea unei secţii exterioare modulare ATI”.

„În contextul epidemiologic actual este absolut necesară implementarea acestui proiect, numărul pacientilor care dezvoltă forme severe în urma infecţiei cu virusul SARS COV2, fiind foarte mare. În prezent, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova se confruntă cu o lipsă acută a locurilor în sectia ATI Covid”, transmit reprezentanţii SCJU Craiova.

În urma acestui proiect, secţia ATI Covid se va reloca şi se va extinde. Construcţia modulară va fi amplasată pe un teren de 1400 mp alocat în incinta SCJUC.

Capacitatea secţiei ATI Covid va creşte de la 20 paturi adulţi la 30 de paturi şi se va amenaja o sală de operaţii cu spaţii anexe destinată exclusiv intervenţiilor efectuate pacientilor infectati cu SARS COV2. Pentru o organizare cât mai buna a fluxurilor de lucru, constructia modulară va fi amplasată în vecinătatea clădirii principale a Spitalului, iar pacienţii în stare gravă detectaţi cu infecţia cu Sars Cov2 vor fi preluaţi imediat pentru a beneficia de tratament specific.

Secţia modulară va fi dotată cu echipamente medicale si mobilier. Valoarea totală a proiectului este de: 15.394.907,76 lei.

Durata de implementare este de 15 luni, cu posibilitatea de prelungire, fără a depăşi data de 31.12.2023.

Exit mobile version