Acasă Magazin Retete culinare Cheesecake rapid, fără coacere

Cheesecake rapid, fără coacere

Cheesecake rapid, fără coacere

Ingrediente

Blat:
350 gr. biscuiți digestivi
120 gr. unt, 82% grăsime

Cremă:
10 gr. gelatină, hidratată în 60 gr. de apă rece
50 gr. lapte
10 gr. esență vanilie
120 gr. ciocolată albă
400 gr. cremă de branză
50 gr. zahăr pudră
250 gr. smântână pentru frișcă, 35% grăsime
250 gr. mascarpone

Jeleu:
400 gr. de fructe de pădure congelate
50 ml. apă
100 gr. zahăr
10 gr. gelatină, hidratată în 60 gr. de apă rece

Extra:
400-500 gr. căpșuni proaspete pentru decor

*Ingredientele sunt pentru un cerc de tort cu diametrul de 20 de cm și înălțimea de 8 cm. Cercul de tort să fie cu pereți detașabili.

Mod de preparare

Mărunțim biscuitii și adaugăm peste untul topit. Tapetăm cercul de tort cu o folie de acetat sau hârtie de copt și formăm un blat din biscuiți și unt. Îl punem la frigider, până ne ocupăm de cremă.

Hidratăm gelatina în apă rece, pentru cel puțin 10 minute. Punem pe foc laptele și în momentul în care este călduț adăugăm gelatina. Amestecăm până gelatina este perfect dizolvată. Nu este nevoie să fierbem compoziția. O luăm de pe foc și adăugăm esența de vanilie. Compoziția obținută, o adăugăm peste ciocolata albă. Amestecăm și o lăsăm să se răcească, până ajunge la temperatura camerei.

Mixăm smântâna pentru frișcă cu mascarponele, cât să aibă o consistență spumoasă. Adăugăm crema de brânză și zahărul pudră și mai mixăm puțin. Verificăm ca ciocolata albă să fi ajuns la temperatura potrivită și o adăugăm peste compoziție.

Înainte de a turna crema peste blatul de biscuiți, punem de jur împrejurul formei, felii de căpșuni. Acestea sunt opționale. Dăm cheescake-ul la frigider până ne ocupăm de jeleul de fructe de pădure.

Jeleul de fructe de pădure

Punem pe foc fructele de pădure, apa și zahărul. Când au dat în clocot, le blendăm și le trecem printr-o sită. Hidratăm gelatina în apa rece cu minim 10 minute înainte de a fi adaugată în compoziția de fructe de pădure.

Punem peste cheesecake jeleul obţinut, când acesta este călduț, nu fierbinte. Dăm cheescake-ul obținut la frigider minimum 8 ore înainte de a-l servi.

Se decorează după preferințe, cu fructe proaspete de pădure, căpșuni sau se poate lăsa simplu, doar cu jeleu.

Rețetă oferită de AVIDA

Citeşte şi: Salată Tabbouleh cu rodie

Exit mobile version