Acasă Magazin Casa si gradina Sfatul specialistului: Cum alegem canapeaua potrivită

Sfatul specialistului: Cum alegem canapeaua potrivită

Pentru un living mare, reprezentanţii MLK recomandă să luăm în calcul amenajarea unor spaţii de relaxare şi socializare, cu canapele şi fotolii sau chiar cu două canapele.

Canapeaua este unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier dintr-un living, dacă nu chiar elementul central. De aceea, o alegere greşită poate dezechilibra întreg spaţiul şi poate încărca excesiv camera.

Cum alegem corect o canapea adaptată pe nevoile noastre şi pe spaţiul pe care îl deţinem? Specialiştii de la MLK Studio, companie cu experienţă în realizarea mobilierului la comandă, ne oferă câteva sfaturi utile pentru a face cea mai bună alegere.

“În primul rând, trebuie să avem grijă la dimensiuni. Niciodată nu este indicat să cumperi o canapea care ocupă prea mult loc în cameră. Dacă spaţiul este mic, trebuie, implicit, să căutăm o canapea mai mică, mai îngustă, eventual fără braţe, pentru că altfel încăperea va părea înghesuită”, spune echipa MLK.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este cel practic. Dacă avem nevoie de un spaţiu pentru un musafir care rămâne peste noapte, este bine să evaluăm din start opţiunile de canapea extensibilă. Iar dacă avem multe lucruri de depozitat şi spaţiul este mic, o canapea care are spaţiu de depozitare este extrem de utilă.

Care sunt cele mai apreciate modele

În ceea ce priveşte design-ul, cele mai căutate modele de canapele sunt cele cu cu spătar înalt, cu tetiere, modele confortabile care ne permit să ne odihnim capul, şi canapelele cu perne, care dau senzaţia de confort sporit şi contribuie la atmosfera primitoare. Colţarele sunt încă populare, pentru că acoperă din start două laturi ale camerei. Pentru spaţii mai generoase şi amenajate rafinat, sunt foarte apreciate modele Chesterfield, cu butonii lor eleganţi. “Modelul Chesterfield este nemuritor, un clasic al mobilierului”, sunt de părere specialiştii.

“Ca materiale, în ultima vreme se caută mult pluşurile, materialele catifelate. Oamenii nu prea mai optează pentru piele sau piele ecologică, pentru că sunt greu de întreţinut, se supraîncălzesc vara şi iarna sunt reci”, transmit reprezentanţii firmei de mobilier.

Pentru un living mare, specialiştii recomandă să luăm în calcul amenajarea unor spaţii de relaxare şi socializare, cu canapele şi fotolii sau chiar cu două canapele.

Exit mobile version