Acasă Magazin Auto Care au fost maşinile preferate de români în primele luni ale anului

Care au fost maşinile preferate de români în primele luni ale anului

Care au fost maşinile preferate de români în primele luni ale anului
Care au fost maşinile preferate de români în primele luni ale anului

Piața mașinilor noi a crescut cu 27% în primele trei luni ale anului, potrivit datelor APIA. Cele mai vândute cinci modele au fost de la Dacia. Mașinile full electrice și-au găsit, în medie, 1.000 de clienți pe lună. Cele mai căutate mărci au fost Dacia, Volkswagen și Tesla.

Datele APIA arată că piața mașinilor noi a crescut cu 27%, la peste 36.000 de unități. Dacia și-a găsit peste 13.500 de clienți, Renault 3.100, iar Hyundai, 2.450. Top cinci a fost completat de Skoda și Toyota. Volkswagen a fost pe locul șase, BMW pe opt, iar pe zece a fost Suzuki, conform HotNews.ro.

BMW a avut cea mai mare creștere

Dintre mărcile din top zece, BMW a avut cea mai mare creștere (86%), iar Renault a urcat cu 85%. O singură marcă a scăzut, Hyundai, -8%, însă 2022 a fost un an excepțional pentru marca sud-coreeană și greu va putea fi egalat.

Ponderile se vor mai schimba pe parcursul anului, în funcție de mai multe lucruri (disponibilitatea diverselor modele, etapele programului Rabla, sezonalitate).

Logan a fost cel mai căutat model

Logan a fost cel mai căutat model, cu peste 4.000 de mașini, urmat de Sandero și Duster. Cele mai bine clasate modele de la mărci străine au fost:

La categoria combustibili, mașinile pe benzină au 67% din piață, iar cele diesel, 12,8%, arată datele APIA.și Megane de la Renault, Skoda Octavia și Tucson și i30 de la Hyundai. SUV-urile stau în continuare foarte bine, având 40% din piață.

Mașinile electrice au din nou un trimestru bun

Mașinile electrice au din nou un trimestru bun, cu un total de peste 3.000 de unități, avans de 48% față de anul trecut. Modelul Spring a avut jumătate din piață, iar marca Volkswagen a avut 12% din piața electricelor. Tesla a fost pe trei, cu 274 de mașini în trei luni.

Merită remarcat faptul că, în martie, electricele au înregistrat o scădere față de martie 2022 (-2,4%).

Citeşte şi: Judeţe din Oltenia, sub cod galben de inundaţii

Exit mobile version