Acasă Magazin Auto Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 10% în ianuarie

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 10% în ianuarie

Românii au înmatriculat aproape 12.500 de mașini noi în luna ianuarie. Asta reprezintă o scădere cu 10% comparativ cu ianuarie 2019. În acelaşi timp, înmatriculările de mașini second-hand au scăzut cu aproape 4% la circa 35.000 de unități.

Piața auto din România a început anul 2020 cu o scădere a înmatriculărilor, potrivit unui raport publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Astfel, în cursul lunii ianuarie, românii au înmatriculat 12.489 de mașini noi, în scădere cu 10.49% comparativ cu ianuarie 2019, notează automarket.ro.

Totuși, unii constructori au înregistrat evoluții diametral opuse acestei tendințe. Dacia este în continuare lider detașat cu 3.570 de unități înmatriculate. Marca de la Mioveni a înregistrat o scădere de peste 32%.
În schimb, Volkswagen a ocupat poziția a doua cu 1.341 de unități după o creștere puternică de aproape 70%, în timp ce Renault este pe trei cu 1.163 de unități, corespunzător unei scăderi de peste 5%.
Cehii de la Skoda au crescut la rândul lor cu aproape 10% la 1.028 de unități, în timp ce marea surpriză este clasarea celor de la Hyundai pe poziția a cincea cu 884 de unități, după o creștere de 49%.

Scăderi şi în Europa

Scăderea pieței auto din România era așteptată în luna ianuarie în contextul în care toate piețele majore din Europa au înregistrat scăderi puternice. În Franța scăderea a fost de 13%, Germania de 7%, Marea Britanie de 7% și Italia de 6%. Scăderile sunt justificate de faptul că producătorii au înmatriculat mai multe mașini în decembrie 2019. Scopul a fost de a reduce efectele negative ale introducerii unor noi teste de emisii de la 1 ianuarie.

Între timp, segmentul mașinilor second-hand are în continuare o scădere mai mică. În luna ianuarie au fost înmatriculate 34.755 de mașini second. Este vorba de 3.8% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version