Acasă Magazin Auto Mazda a împlinit 100 de ani

Mazda a împlinit 100 de ani

Mazda aniversează 100 de ani de la înființarea companiei. Momentul a fost marcat, joi, printr-o ceremonie la sediul din Hiroshima. Conform reprezentanților Mazda, pe tot parcursul anului vor fi organizate o serie de evenimente speciale dedicate centenarului.

Pe 30 ianuarie, producătorul nipon Mazda a împlinit 100 de ani de la înființarea companiei, notează automarket.ro. Evenimentul a fost marcat de o ceremonie la sediul din Hiroshima. Urmează ca, pe tot parcursul anului, niponii să organizeze o serie de acțiuni dedicate centenarului.
Reprezentanții Mazda spun că următorul eveniment special va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

În anii ’20 Mazda producea mașini-unelte, iar în 1931, constructorul nipon lansa primul vehicul (Mazda-Go). Producția este relansată după al Doilea Război Mondial, iar primul vehicul de pasageri a debutat în 1960 (Mazda R360).

În 1961, producătorul nipon a semnat un acord pentru fabricarea motorului rotativ Wankel, iar șase ani mai târziu, Mazda lansa Cosmo Sport 110S (primul vehicul de serie cu motor rotativ).

Mazda a punctat și în motorsport, iar în 1991, niponii reușesc să se impună în cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de 787B (singurul vehicul cu motor rotativ care a câștigat celebra cursa de anduranță).

Totodată, Mazda a reușit să aducă pe piață cel mai popular roadster din lume. MX-5 a fost lansat în 1989 în cadrul Salonului Auto de la Chicago și a fost comercializat în peste un milion de unități.

„Pe măsură ce privim către următorii 100 de ani, ne dorim să continuăm să dezvoltăm produse, tehnologii și experiențe unice pentru clienți”, a declarat Akira Marumoto, CEO-ul companiei nipone.

SURSĂautomarket.ro
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version