Acasă Magazin (VIDEO) „Cel mai mare șarpe din lume” găsit în Amazon a fost...

(VIDEO) „Cel mai mare șarpe din lume” găsit în Amazon a fost împușcat

Cel mai mare șarpe din lume găsit în Amazon a fost împușcat de vânători în pădurea tropicală amazoniană. Anaconda Verde de Nord, cunoscută sub numele de Ana Julia, a fost găsită moartă în râul Formoso din zona rurală Bonito, sudul Braziliei, pe 24 martie.

Șarpele măsura aproape 8 metri și cântărea 200 de kilograme. Experții mai spun că era gros ca o anvelopă de mașină cu un cap de mărimea unui om. Cineastul de animale sălbatice, Cristian Dimitris, a confirmat că este același șarpe, spunând: „Am comparat semnele de pe fața ei, care sunt ca amprentele digitale. „Trebuie să fie cea mai faimoasă anacondă din lume, total emblematică pentru regiune. „Imaginile cu șarpele au călătorit deja prin lume”, potrivit Metro.

Profesorul Vonk, care a înotat cu șarpele, ar fi fost „trist și supărat” când a aflat despre ucidere. După ce a fost informat despre incident, profesorul Vonk a spus: „Cu multă durere în inimă, aș dori să vă anunț că marea anaconda cu care am înotat a fost găsită moartă în râu. „Am auzit din diverse surse că a fost împușcată, deși încă nu există o confirmare oficială cu privire la cauza morții. „Sunt atât de trist și atât de supărat în același timp.

Se caută ucigașii

„Cât de bolnav trebuie să fii ca să faci asta unui animal atât de frumos și unic? „Din câte știm, era super sănătoasă și încă în floarea vieții ei, așa că ar fi putut avea mulți urmași în anii următori. „Deoarece nu sunt mulți dintre acești șerpi giganți colosali care înoată, lovitura pentru biodiversitate este enormă. Era cel mai mare șarpe pe care l-am văzut vreodată cu ochii mei. „Am înotat lângă ea cel puțin o oră.” Acest om de știință a fost unul dintre cei 15 implicați în descoperirea Anacondei verzi de nord – înainte de atunci, doar o singură specie de Anaconda verde era recunoscută în Amazon.

Profesorul Vonk a adăugat: „Sper că vinovații vor fi găsiți și urmăriți penal pentru că acest tip de comportament trebuie pedepsit aspru”. Profesorul Jesus Rivas, liderul unui studiu, a declarat pentru What’sTheJam: „Am studiat anaconde de 32 de ani, așa că acest lucru ridică întrebarea despre câte alte specii există despre care nu știm. „Această descoperire umilește mintea în ceea ce privește adevărata diversitate a Americii de Sud.” În prezent este în curs de desfășurare o anchetă.

Citește și: Tentative de înșelăciune prin metoda „Spoofing”

Exit mobile version