Acasă Actualitate O procesiune de rugăciuni pentru ploaie din Spania, întreruptă din cauza ploii

O procesiune de rugăciuni pentru ploaie din Spania, întreruptă din cauza ploii

O procesiune de rugăciuni pentru ploaie din Spania, întreruptă din cauza ploii
O procesiune de rugăciuni pentru ploaie din Spania, întreruptă din cauza ploii

Catolicii din Barcelona au decis să apeleze la mila divină, în timpul unor zile de rugăciuni pentru ploaie, îngrijoraţi de seceta îndelungată care a lovit Catalonia. Acestea au culminat, sâmbătă, cu o procesiune care a fost întreruptă de câteva ori din cauza ploii, scrie News.ro.

„A început să plouă chiar în momentul în care am început novena (nouă zile de rugăciune) şi se pare că cea mai puternică ploaie a avut loc astăzi, odată cu procesiunea din Barcelona”, a remarcat cu satisfacţie Guillem Gottschalk, secretarul Arhiconfreria Sângelui lui Hristos, care a organizat evenimentul.

Ploaia intermitentă nu i-a descurajat pe credincioşii – care purtau o statuie a lui Hristos pe Cruce – să îşi croiască drum, la lăsarea întunericului, pe străzile înguste din centrul istoric al acestui mare oraş din nord-estul Spaniei, sub privirile uimite ale turiştilor.

Purtând lumânări şi intonând rugăciuni, câteva zeci de persoane conduse de cardinalul-arhiepiscop al oraşului, Juan José Omella, îmbrăcate în tunicile negre tradiţionale ale frăţiilor, au însoţit statuia, care uneori a trebuit să fie acoperită cu plastic pentru a o proteja de intemperii. Această reprezentare a lui Hristos răstignit, aflată în bazilica Santa María del Pi, a fost în mod tradiţional obiectul unor rugăciuni votive, dar de la mijlocul secolului al XX-lea nu a mai fusese transportată în mod special pentru o procesiune de chemare a ploii.

„Având în vedere nevoia evidentă de ploaie, s-a decis să scoatem statuia, care era transportată în mod tradiţional la Barcelona pentru acest tip de dorinţă”, explică Guillem Gottschalk.

Novena care s-a încheiat cu această procesiune şi cu o slujbă pare să fi avut rezultate bune, pentru că a început să plouă.

Stare de urgenţă din cauza secetei

Dar ploaia care a căzut sâmbătă lasupra Barcelona nu este suficientă pentru a compensa seceta intensă care afectează această regiune, una dintre cele mai dinamice din punct de vedere economic din Spania. După mai bine de trei ani de precipitaţii mai scăzute decât în mod obişnuit, luna trecută autorităţile regionale catalane au plasat aproximativ şase milioane de persoane, în principal din Barcelona şi din împrejurimi, sub incidenţa unei situaţii de urgenţă din cauza secetei.

Având în vedere că rezervele de apă se află la niveluri critice (rezervoarele sunt la 14,4% din capacitate), au fost impuse noi restricţii, în special în agricultură, în creşterea animalelor şi în industrie.

Citeşte şi: Preot înjunghiat în curtea unei mănăstiri. Agresorul s-a spânzurat

Exit mobile version