Acasă Magazin Cheesecake cu jeleu de gutui

Cheesecake cu jeleu de gutui

Cheesecake cu jeleu de gutui
Cheesecake cu jeleu de gutui

Ingrediente pentru blat: 100 g pişcoturi, 100 g unt

Umplutură: 200 g cremă de brânză, 200 g smântână pentru frişcă, 100 g zahăr pudră, 1 linguriţă extract de vanilie, 10 g gelatină granulată

Jeleu de gutui: 2 gutui, 1 lămâie, 4 linguri zahăr, scorţisoară

Curăţă gutuile de coajă, taie-le în patru, scoate cotoarele, apoi taie-le cubuleţe.
Amestecă gutuile cu zahărul şi cu zeama de lămâie, adaugă scorţişoara şi pune amestecul în tigaie, pe foc mic. Fierbe până se înmoaie gutuile, amestecând din când în când. După ce este gata, lasă să se răcească. Apoi mixeaza împreună cu zeama lăsată, cu blenderul vertical, până rezultă o crema fină.

Mărunţeşte pişcoturile şi amestecă-le cu untul topit.
Tapetează o formă de chec cu folie alimentară şi pune amestecul de pişcoturi, presând bine cu lingura. Dă la frigider.

Hidratează gelatina cu 50 ml apă rece. Mixează crema de brânză cu zahărul pudră şi adaugă vanilia.
Încorporează frişca bătută bine, amestecând uşor cu o spatula, până devine ca o cremă.
Topeşte gelatina pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde până devine lichidă. Jumătate din gelatină încorporeaz-o în crema de brânză, puţin câte puţin, amestecând uşor.
Cealaltă jumătate pune-o în jeleul de gutui şi omogenizează.

Scoate forma din frigider şi răstoarnă crema de brânză. Dă la rece jumătate de oră, apoi pune deasupra jeleul de gutui, nivelând uşor.

Lasă cheesecake-ul la frigider peste noapte sau măcar 4-5 ore.

Exit mobile version