Acasă Magazin Retete culinare Prăjitură cu prune şi glazură

Prăjitură cu prune şi glazură

Prăjitură cu prune şi glazură
Prăjitură cu prune şi glazură

Ingrediente: 4 oua, 3/4 cană zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 100 g unt moale, 1 cană făină, 2 linguriţe praf de copt, 500 g prune, 1/2 cană zahăr pudră, 2 linguri apă fierbinte

Mod de preparare:

Spălaţi prunele şi scoateţi sâmburii.

Frecaţi untul moale cu zahărul pudră până rezultă o cremă pufoasă.

Încorporaţi ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.

Puneţi în compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi amestecaţi bine până se omogenizează.

Compoziţia se toarnă într-o tavă de 24×24 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Puneţi jumătăţile de prune peste aluat, cu mijlocul în sus.

Coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil, la foc mediu (180 de grade), aproximativ 40 de minute sau până începe să se rumenească.

Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească.

Turnaţi deasupra glazura preparată prin dizolvarea zahărului pudră cu apă fierbinte.

Exit mobile version