Acasă Magazin Risotto cu morcovi şi parmezan

Risotto cu morcovi şi parmezan

Risotto cu morcovi şi parmezan
Risotto cu morcovi şi parmezan

Ingrediente: 2 morcovi potriviți, 1 ceapă şi 1 cățel de usturoi tăiate feliuțe, 200 g orez arborio, 30 g unt, 6-7 linguri de parmezan ras, 1 litru de supă de legume fierbinte (sau un cub de supă dizolvat în apă), 1 pahar de vin alb, sare, piper, 1/2 linguriţă rasă de curry (dacă vă place)

Mod de preparare:

Într-o cratiţă punem 2-3 linguri de unt, în care călim puţin ceapa şi usturoiul.

Adăugăm morcovii rași şi amestecăm 3-4 minute, după care turnăm vinul și lăsăm să se evapore.

Încorporăm orezul şi amestecăm continuu timp de 3-4 minute.

Turnăm un polonic de supă şi amestecăm până când orezul absoarbe tot lichidul.

Repetăm procedeul până când este gata orezul.

Potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm curry.

Risotto este gata când bobul de orez este “al dente”.

Înainte de a stinge focul încorporăm untul şi parmezanul.

Luăm cratiţa de pe foc şi mai lăsăm risotto acoperit, aproximativ 10 minute.

Exit mobile version