Acasă Magazin Cartofi la cuptor cu caşcaval

Cartofi la cuptor cu caşcaval

Cartofi la cuptor cu caşcaval
Cartofi la cuptor cu caşcaval

Ingrediente: 2 linguri de unt, 3 cartofi mari, 100 g cașcaval Cheddar ras, 800 ml lapte, sare și piper

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Ungeți o tavă de mărime medie cu unt. Curățați cartofii si tăiați-i pe diagonală la ce grosime preferați.

Aşezaţi un sfert din cantitatea de cartofi în tavă. Condimentaţi după gust cu sare si piper.

Puneţi peste cartofi un sfert din cantitatea de cașcaval, cât de uniform puteţi.

Repetați procesul de încă două ori, până ați pus cele 3 straturi de cartofi, în afară de stratul final de cascaval.

Turnați cu atenție laptele, fără să stricați straturile de cartofi. Laptele trebuie să acopere parțial cartofii. Puneți stratul final de cașcaval peste cartofi si băgați tava la cuptor.

Coaceţi până se înmoaie cartofii si se rumeneste bine stratul de la suprafață, aproximativ 1oră şi 15 minute.

Lăsați cartofii să se odihnească 10 minute înainte de a-i servi. 

Exit mobile version