Acasă Magazin Retete culinare Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze
Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Ingrediente:

15 g ghimbir, 80 g zahăr, 150 g unt, 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 gălbenușuri, sare, 4-6 linguri jeleu de coacăze, 2 lingurițe zahăr pudră

Mod de preparare:

Curăță ghimbirul și toacă-l fin. Frământă zahărul cu untul tăiat bucăți, făina, praful de copt, gălbenușul, ghimbirul și sarea până obții un aluat neted.

Înfășoară în folie aluatul și lasă-l timp de 1 oră la rece.

Întinde aluatul pe un blat presărat cu făină până obții un dreptunghi cu grosimea de circa un centimetru și decupează-l în cinci biscuiți cu o lățime de 1,5 centimetri.

Pune biscuiții într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și sapă mici gropițe în biscuite cu coada unei linguri din lemn.

Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de 15-18 minute.

Lasă biscuiții să se răcească puțin pe un grătar pentru prăjituri, umple gropițele cu jeleu și presară deasupra zahăr pudră.

Exit mobile version