Acasă Magazin Reţeta de weekend – Prajitură cu iaurt și mere

Reţeta de weekend – Prajitură cu iaurt și mere

Cheesecake, apple pie, curd dessert with polenta, apples, almond flakes and cinnamon on white marble kitchen table, top view

Ingrediente:
Blat:
300 g iaurt grecesc, 500 g de mere, 250 g făină, 2 ouă, 6 linguri de zahăr, 125 g unt, 1 lingură de praf de copt, 150 g de fulgi de migdale.
Cremă: 250 g cremă de brânză, 2 ouă, 3 linguri zahăr.

Mod de preparare:
Înainte de a prepara prăjitura, ţineţi o jumătate de oră toate ingredientele la temperatura camerei.
Mixaţi untul tăiat cubuleţe cu zahărul şi cu un praf de sare, adăugaţi ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Într-un alt vas amestecaţi făina cu praful de copt și apoi cerneţi-o peste compoziţia de unt şi ouă, amestecând până se omogenizează.
Ungeţi forma de copt cu unt și presăraţi pe ea fulgi de migdale.
Turnaţi jumătate din aluat în tavă, aşezaţi merele tăiate feliuţe sau cuburi şi turnaţi deasupra restul compoziției.
Într-un alt vas, mixaţi bine crema de brânză cu cele două ouă și trei linguri de zahăr și turnaţi crema rezultată peste compoziția din tavă. Deasupra presăraţi fulgi de migdale.
Coaceţi prăjitura la foc potrivit, timp 50 de minute.

Exit mobile version