Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Sculpturi realizate din gumă de mestecat
Un artist italian neconvenţional creează opere de artă complexe, folosind ca materie primă gumă de mestecat, informează site-ul telegraph.co.uk. Maurizio Savini, de 39 de ani, este un sculptor apreciat în întreaga lume graţie operelor sale de artă expuse în Londra, Edinburgh, Roma şi Berlin, opere pentru care iubitorii de frumos sunt dispuşi să plătească sume exorbitante, care pot „sări“ de 40.000 de lire sterline. Printre sculpturile realizate de italian se numără un bizon şi un urs grizzly în mărime naturală, însă în afară de acestea artistul se mândreşte cu crearea unor statui care surprind oameni în diverse ipostaze.
Motivul pentru care folosesc guma de mestecat este faptul că mi se pare un material extrem de versatil, comparativ cu cele utilizate în mod tradiţional. Eu folosesc guma atunci când este caldă şi moale, iar procesul de modelare este asemănător cu lucrul cu lutul. Cel mai important pas în realizarea sculpturilor îl reprezintă fixarea acestora cu formaldehidă şi substanţe antibiotice“, a explicat Maurizio Savini.

Trofeul Transilvania al TIFF 2010, acordat filmului thailandez „Poveste anodină“

Juriul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a acordat aseară marele premiu al festivalului, Trofeul Transilvania, filmului „Poveste anodină“ din Thailanda. În competiţia pentru Trofeul Transilvania au intrat 12 filme, din care două româneşti. Este vorba de „Graşii“ (Spania), „R“ (Danemarca), „O soluţie raţională“ (Suedia), „Nimic personal“ (Irlanda – Olanda), „Ultima conversaţie“ (Olanda), „Medalia de onoare“ (România), „Felicia, înainte de toate“ (România), „Invers“ (Polonia), „Altiplano“ (Belgia), „Poveste anodină“ (Thailanda), „Oraşul Diavolului“ (Serbia) şi „Cei mai frumoşi ani“ (Franţa). Premiul a fost prezentat de ministrul culturii şi patrimoniului naţional, Kelemen Hunor, care l-a îndemnat pe directorul TIFF, Tudor Giurgiu, să nu caute alte locuri pentru organizarea festivalului, aşa cum a ameninţat zilele trecute.

Mingi şi rachete de tenis reciclate în mod original

Turneul Roland Garros nu este numai un eveniment sportiv de excepţie, ci reprezintă totodată o bună ocazie pentru ca militanţii pentru un mediu înconjurător mai sănătos şi mai curat să îşi arate inventivitatea. Potrivit site-ului zigonet.com, mingile şi rachetele de tenis folosite anul acesta în timpul turneului de la Roland Garros au fost reciclate şi încorporate în obiecte pe care orice om le poate folosi în activităţile sale cotidiene. Astfel, mingile de tenis au fost transformate în elemente de bază pentru realizarea unor obiecte inedite de mobilier – măsuţe, scaune, fotolii – sau în piese centrale ale unor bijuterii cel puţin neobişnuite, în timp ce rachetele au fost utilizate ca rame de oglinzi sau asamblate în mod ingenios, au fost transformate în suporturi originale pentru bijuterii şi accesorii.

Exit mobile version