Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Scaunul cu rotile care poate urca scări

Un pensionar chinez şi-a vândut apartamentul pentru a inventa un scaun cu rotile cu care se pot urca şi coborî scări, informează ananova.com. Li Rongbiao, de 67 de ani, s-a gândit la această năstruşnică idee după ce soţia lui a căzut şi şi-a rupt un picior. „După ce ea s-a accidentat, coboram scările de la etajul cinci într-o jumătate de oră. Atunci m-am gândit să inventez un scaun cu rotile electric, cu care să poată coborî scările fără probleme“, a povestit chinezul. Deşi nu are nici cele mai vagi noţiuni de mecanică, Li Rongbiao şi-a vândut apartamentul pentru a-şi finanţa proiectul. A reuşit să creeze un scaun cu rotile pliabil, care poate urca aproape 3.000 de trepte. Prototipul trebuie manevrat de cineva pentru a funcţiona, însă Li susţine că următoarea versiune a invenţiei sale va putea urca scările fără nici un ajutor.

Mya a renunţat la vegetarianism

Cântăreaţa R&B Mya a renunţat la vegetarianism pentru a-şi putea menţine forma fizică pentru concertele şi turneele pe care le planifică, informează site-ul starpulse.com. Artista, care mult timp a stat departe de luminile reflectoarelor, a revenit în atenţia publicului american participând la concursul echivalent cu emisiunea „Dansez pentru tine“. Şi pentru că orele lungi de antrenament şi efortul depus au sleit-o de puteri, iar organismul ei a început să „ceară“ proteine şi carbohidraţi, Mya a decis să renunţe, măcar temporar, la dieta vegetariană. „Acum mănânc multă carne de pui şi de vită şi mă îndop cu paste, cartofi şi orez. Norocul meu e că noua dietă dă rezultate, pentru că încă sunt în concurs“, a povestit Mya într-un interviu acordat revistei OK.

Britanic prins cu mii de păianjeni în bagaj

Echipajele de pază de pe Aeroportul din Rio de Janeiro au oprit la sol un turist britanic după ce au găsit mii de păianjeni în bagajele acestuia, informează site-ul zigonet.com. Insectele vii erau ascunse în geamantanele bărbatului, care se pregătea să părăsească Brazilia. Angajaţii poliţiei aeroportuare şi-au dat seama că este ceva suspect la acest turist, prin urmare i-au controlat cu mai multă atenţie bagajele şi au făcut neobişnuita descoperire. Bărbatul riscă să fie condamnat la un an de închisoare pentru export ilegal de animale sălbatice şi va trebui să plătească o amendă în valoare de un milion şi jumătate de euro.

Exit mobile version