Acasă Magazin Plachie de crap

Plachie de crap

Ingrediente: 3 sau 4 bucăţi burtă de crap, 2-3 roşii, 1 ardei gras verde, 1 ardei capia roşu, 20 ml ulei de măsline, sare mare, piper boabe, 2 foi de dafin, 4-5 cepe uscate, 1 pahar vin alb sec sau demisec, 3-4 felii de lămâie, pătrunjel verde, 2-3 căţei întregi de usturoi, 100 ml (2 ceşcuţe) apă.
Mod de preparare:
Se spală bine crapul cu apă rece. Se curăţă de solzi şi se porţionează. Se păstrează bucăţi din burta de crap. Se pune un praf de sare mare peste burta de crap şi se lasă la frigider acoperită cu o folie timp de 30 de minute. Bucăţile de peşte se spală bine de sare sub jet de apă rece. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Se aşază solzişorii de ceapă într-un vas termorezistent sau într-o tavă pentru cuptor, astfel încât să acopere fundul vasului în întregime. Se stropeşte ceapa cu ulei de măsline. Peste ceapă se aşază bucăţile de peşte, iar apoi se pun câteva felii de lămâie. Peştele se acoperă cu felioare de ardei gras şi ardei capia. Peste ardei se pun un strat de felii de roşii şi două frunze de dafin. Se pun câteva boabe de piper sau se presară piper măcinat (după gust). Se dă la cuptor neîncălzit anterior, 50 de minute la temperatură de 200 de grade Celsius. După 50 de minute, tava se scoate şi se adaugă doi căţei de usturoi, un pahar de vin şi pătrunjel verde. Se mai lasă la cuptor 10 minute.
Menţiuni: se serveşte cu un pahar de vin alb demisec.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

Exit mobile version