Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Graniþe scoase la licitaþie

Barierele ºi indicatoarele instalate la frontierele Poloniei vor fi scoase la licitaþie, întrucât au devenit inutile odatã cu includerea acestei þãri în spaþiul Schengen, informeazã Yahoo!News. Fondurile obþinute în urma acestei licitaþii vor fi folosite pentru ajutorarea refugiaþilor din Polonia. Organizatorii licitaþiei vor pune în vânzare bucãþi din barierele transfrontaliere ºi panourile ce conþin mesaje precum „Frontierã de stat – trecerea interzisã“, „Fotografiatul interzis“ sau „Comandantul Vãmii primeºte plângeri ºi solicitãri lunea, între orele 13.00 ºi 17.00“. În total vor fi scoase la licitaþie 30 de obiecte, iar preþul minim de achiziþie pentru oricare dintre aceste obiecte a fost stabilit la 83 de euro. Acþiunea se va desfãºura între 27 ºi 31 decembrie, pe principalul site de licitaþie din Polonia, allegro.pl, iar banii vor fi folosiþi pentru finanþarea unor burse de studii pentru copiii refugiaþilor din Polonia.


Nemþilor nu le mai place berea

Reprezentanþii Asociaþiei Berarilor Germani se tem cã berea nu mai este la fel de cãutatã în þara lor, informeazã Yahoo!News. Consumul anual de bere pe cap de locuitor în Germania, de altfel cel mai mare nivel din lume, a ajuns la 112,5 litri anul acesta, înregistrând totuºi a opta scãdere în decurs de nouã ani. Preºedintele asociaþiei berarilor, Peter Hahn, a declarat pentru revista Die Welt cã demografia este de vinã pentru aceastã scãdere „dramaticã“, de la nivelul maxim de 156 de litri de bere înregistrat în anii ’80. În plus, spre nefericirea berarilor, statisticile înregistrate în acest domeniu indicã faptul cã germanii par sã prefere din ce în ce mai mult bãuturile fãrã alcool. În ultimii nouã ani, consumul de bere în Germania a crescut o singurã datã, în anul 2006, când aceastã þarã a fost organizatoarea Campionatului Mondial de Fotbal.


Navã de 800 de ani, scoasã din Marea Chinei

Un vas comercial vechi de peste 800 de ani a fost scos din apele Mãrii Chinei de Sud, având încã la bord obiecte ce confirmã existenþa unui vechi canal comercial maritim care fãcea legãtura între China ºi Occident. Vasul de 30 de metri lungime, care este confecþionat aproape în întregime din lemn ºi adãposteºte milioane de obiecte din aur, argint sau porþelan, a fost scos la suprafaþã cu ajutorul unei uriaºe colivii de oþel, înaltã cât o clãdire cu trei etaje. Botezatã de arheologi „Nanhai nr. 1“, nava a fost descoperitã în anul 1987 în largul coastelor provinciei Guangdong, la o adâncime de 30 de metri, iar acum urmeazã sã fie expusã într-un muzeu construit special pentru ea. Vasul va fi cufundat într-un rezervor numit „palatul de cristal“, unde temperatura ºi presiunea vor fi identice cu cele existente în locul în care nava „s-a odihnit“ timp de opt secole.

Exit mobile version