Acasă Magazin Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume

Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume

Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume
Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume

În unele state, tradițiile celei mai mari sărbători creștine, Paştele, sunt de-a dreptul ieșite din comun. De exemplu, într-un orășel din Franța, oamenii fac o omletă din 15.000 de ouă. În Germania, pomii sunt decorați cu ouă colorate.  

Unul dinte mai multe state sunt recunoscute pentru tradițiile neobișnuite, așa cum este vorba, de exemplu, despre Filipine. În orașul San Fernando, credincioșii devotați reconstituie crucificarea lui Iisus Hristos, merg prin tot orașul, iar tradiția e păstrată de sute de ani, conform digi24.ro.

În Franţa, omletă imensă din 15.000 de ouă

În sud-vestul Franței, locuitorii fac o omletă imensă din 15.000 de ouă. Aceasta e suficientă pentru toți cei 1.000 de locuitori.  În Germania, oamenii împodobesc pomii cu ouă pictate și cu ornamente. Altă tradiție pe care locuitorii o păstrează este să facă focuri de tabără uriașe. 

În Suedia, copiii pleacă la colindat

În Suedia copiii pleacă la colindat, merg din ușă în ușă și schimbă desene sau picturi pentru dulciuri.

În Grecia se aruncă vase de lut de la balcoane

În Grecia, aruncarea vaselor de lut de la balcoane a devenit un obicei popular odată cu trecerea anilor. Acest lucru se întâmplă atunci când clopotele bisericii sună pentru a marca sfârșitul slujbei din Duminica Paștelui, pentru a reprezenta alungarea spiritelor rele. Nu în ultimul rând, În Guatemala, locuitorii din Antigua creează covoare pentru a tapeta străzile. Acestea au imagini cu flori, simboluri religioase și păsări. Aceste trasee sunt apoi urmate de credincioși

Citește şi: Paul al României, o nouă cerere de eliberare pe cauţiune în Malta

Exit mobile version