Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Record mondial la dans simultan

Mii de persoane s-au adunat zilele trecute în capitala slovenă şi în alte 40 de oraşe din Slovenia pentru a dansa cadril, într-o încercare de a stabili un nou record mondial pentru dans simultan. După cum informează site-ul terra.net.lb, vineri la prânz, aproximativ 24.416 participanţi veniţi din Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Macedonia au blocat centrele oraşelor, îmbrăcaţi în tricouri portocalii şi negre şi având accesorii obligatorii umbrele albe. Miile de oameni au dansat cadril pe opera “Liliacul” a lui Johan Strauss. Parada Cadrilului, organizată de autorităţile slovene, a fost la cea de-a şaptea ediţie consecutivă, iar organizatorii spun că anul acesta s-a depăşit recordul mondial stabilit în anul 2006, când 23.600 de persoane au dansat în acelaşi timp în 36 de oraşe din întreaga Slovenie.

Mâncare explodată la peste 10.000 de metri altitudine

O însoţitoare de zbor a cauzat pagube de 20.000 de lire sterline într-un avion în timpul unui zbor transatlantic, după ce mâncarea pe care şi-o încălzea la cuptorul cu microunde a explodat, informează site-ul thesun.co.uk. Incidentul, s-a produs la altitudinea de peste 10.000 de metri, în timpul unui zbor între Londra şi Miami, dar incendiul provocat de mâncarea explodată a fost imediat stins de membrii echipajului. Reprezentanţii companiei aeriene au declarat că siguranţa pasagerilor nu au fost pusă în pericol, dar  aeronava Boeing 747 va avea nevoie de câteva zile bune de reparaţii. Incidentul a fost cauzat de explozia unui semipreparat cumpărat de la supermarket, iar acum compania British Airways a interzis folosirea cuptoarelor cu microunde pentru altfel de alimente în afară de cele special produse pentru avioane. Această măsură este adoptată pentru că ambalajele alimentelor din magazine sunt mai puţin rezistente la cuptoarele cu microunde din avioane, acestea fiind de două ori mai puternice decât cele obişnuite.

Liliac într-o cutie de cereale

Se întâmplă şi la case mai mari… Doi suedezi au avut o surpriză neplăcută la micul dejun, când au deschis o cutie de cereale şi au găsit un pui de liliac mort, informează site-ul abc.net.au. Cei doi, soţ şi soţie, au făcut neplăcuta descoperire după ce mâncaseră jumătate din conţinutul cutiei de cereale. Cuplul a contactat producătorul şi autorităţile pentru protecţia consumatorului, care au luat mostre pentru a se asigura că nu există riscuri de sănătate pentru ghinioniştii consumatori. S-a descoperit că respectivele cereale proveneau dintr-o fabrică din Marea Britanie, iar producătorul de cereale, firma Kellogg’s, a trimis deja o echipă specială care să ia liliacul şi să-l analizeze.

Eva Herzigova îşi îndeplineşte visul de a regiza

Eva Herzigova intenţionează să renunţe la prezentările de modă de pe podiumuri şi să înceapă o carieră în regie, informează site-ul starpulse.com. Herzigova, care este însărcinată în luna a opta, va spune adio lumii strălucitoare a modei pentru a scrie scenariul unui film bazat pe întâmplările din propria viaţă, însă este hotărâtă să rămână în spatele camerei de luat vederi. „Nu m-am simţit împlinită prin modeling şi acelaşi sentiment l-am avut şi când a venit vorba de actorie. În prezent mă pregătesc să regizez primul meu film, iar proiectul va demara imediat după ce voi naşte, în aproximativ două săptămâni“, a declarat actriţa. „Pelicula va fi oarecum autobiografică şi va spune povestea unui fotomodel care trece prin nişte momente şi experienţe dificile în momentul în care îşi face un nume în industria modei“, a adăugat Eva Herzigova.

Alicia Silverstone se simte bine în propria piele

Actriţa Alicia Silverstone nu intenţionează să urmeze regimuri de slăbit, aşa cum face cea mai mare parte a colegelor sale. După cum informează site-ul pipole.net, actriţa a precizat că se simte foarte bine în propria piele.
„Nu sunt o adeptă a regimurilor. Vă spun foarte sincer că nu sunt stresată de ideea de a fi filiformă, aşa cum se întâmplă în cazul colegelor mele. Sunt mulţumită de imaginea pe care o văd atunci când mă uit dimineaţa în oglindă“, a declarat actriţa într-un interviu acordat revistei britanice OK.

Exit mobile version