Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Oul a fost inaintea gainii


Mai multi cercetatori britanici sustin ca au rezolvat una dintre marile dileme ale umanitatii: ce a fost inainte, oul sau gaina. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, cercetatorii sunt siguri. Mai intâi de toate a fost oul. Echipa, formata dintr-un genetician, un filosof si un crescator de pasari, sustine ca cheia dezlegarii enigmei se gaseste in faptul ca materialul genetic nu a evoluat pe perioada vietii unui organism viu, in consecinta prima pasare a fost la origini un embrion, care a existat in interiorul unui ou. „De aceea, primul lucru viu, despre care putem spune fara dubiu ca a fost un membru al speciei, este acest prim ou. Sunt sigur ca oul a fost primul“, a afirmat profesorul John Brookfield, de la Nottingham University. Acesta a explicat ca organismul viu din interiorul oului avea acelasi ADN cu cel al puiului care urma sa devina. Studiul a fost realizat de compania Disney, pentru a promova lansarea pe DVD a filmului de desene animate „Chicken Little“.


Cel mai vechi caiet de teme din lume


In China, a fost descoperit un caiet care este de departe cel mai vechi din lume. Din câte se pare, caietul dateaza din perioada dinastiei Tanga, care a condus China in perioada 618-907 d.H. Acesta a fost descoperit de un grup de cercetatori chinezi si se afla in conditii aproape perfecte. „Textul este fragmentat, insa unele caractere sunt lizibile. Pot fi clar citite cuvinte precum «apa», «a merge contra curentului» si numele lui Cen Derun, un cunoscut poet care a trait in timpul dinastiei Tanga“, a spus Zhu Yugi, antropolog la Normal University din Urumqi. Caietul a fost descoperit in Xinjiang Uigur, in China occidentala. Zona este celebra printre arheologi, pentru ca aici este un loc de intâlnire pentru diferite culturi, de la cea chineza, indiana si islamica si pâna la cea greaca. Arheologii au reusit sa adune la un loc toate fragmentele temei pentru acasa si au tradus textul in chineza moderna. In acest fel, ei au reusit sa reconstituie doua poezii, ce ii apartin lui Cen Derun. Arheologii sunt siguri ca este vorba de o tema pentru acasa data de un profesor cu scopul de a imbunatati memoria si scrierea elevilor.


Prea scund pentru a sta dupa gratii


Un tribunal districtual din Nebraska, Statele Unite, a stârnit un val de polemici dupa ce a decis ca locul unui infractor nu este inchisoarea, pentru simplul motiv ca acesta masura doar 1,55 metri. Motivatia magistratilor i-a uimit pe toti cei prezenti. Acestia au fost de parere ca, din cauza inaltimii sale, americanul nu ar avea nici o sansa sa supravietuiasca printre ceilalti infractori. Barbatul, in vârsta de 50 de ani, ar fi urmat sa isi petreaca zece luni in spatele gratiilor, pentru violenta. Insa judecatoarea, care s-a aratat extrem de ingrijorata pentru siguranta condamnatului, a schimbat sentinta, decizând ca acesta sa isi petreaca zece luni sub supraveghere. In primele patru luni, „piticul“ va trebui sa poarte un fel de bratara electronica, cu ajutorul careia va fi supravegheat permanent.


Janet Jackson a slabit 27 de kilograme


Cântareata americana Janet Jackson a slabit 27 de kilograme dupa ce se ingrasase pentru a obtine un rol intr-un film, proiect la care a trebuit sa renunte pentru a-si recapata din timp talia de viespe pentru lansarea noului sau album, informeaza site-ul Yahoo!News. „Producatorii voiau sa ma vada altfel, o femeie mai solida“, a declarat sora lui Michael Jackson pentru revista US, care spune ca a fost aleasa pentru un rol in filmul „Tennessee“. Dupa cura de ingrasat, cântareata, de 1,62 m inaltime, ajunsese la 81 de kilograme. Dupa un regim bogat in calorii, artistei, de 40 de ani, i-au trebuit patru luni ca sa-si recapete talia svelta, mâncând echilibrat si apelând la ajutorul unui antrenor privat.


Britney Spears – dans la bara in muzeul figurilor de ceara


In incercarea de a o convinge pe Britney Spears sa revina ce a fost odata, un sex-simbol al muzicii internationale, la Muzeul figurilor de ceara „Madame Tussaud“, din New York, a fost dezvelita o copie in marime naturala a celebrei soliste. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, statuia de ceara o infatiseaza pe Britney Spears intr-o tinuta senzuala si evoluând la o bara de strip-tease. Britney apare asa cum arata in 2000, când se bucura de succes, inainte sa se casatoreasca si sa devina mamica. In plus, vizitatorii vor avea parte de o mica surpriza: gratie unui sistem robotizat, sânii vedetei se misca.

Exit mobile version