Acasă Local Oltean, prins la pescuind în perioadă de prohibiție

Oltean, prins la pescuind în perioadă de prohibiție

Bărbatul a pescuit cu unelte interzise la deținere și folosire (plase monofilament) și fără a deține autorizație de pescuit comercial
Bărbatul a pescuit cu unelte interzise la deținere și folosire (plase monofilament) și fără a deține autorizație de pescuit comercial

Un bărbat din Osica de Sus a fost prins, azi noapte, în timp ce pescuia comercial pe lacul de acumulare Drăgănești-Olt, folosind o barcă pneumatică și șapte plase de pescuit tip setcă în lungime totală de 560 metri.

În uneltele folosite de persoana în cauză a fost găsită cantitatea de 10 kg peşte din diferite specii, care, aflându-se în stare vie, a fost deversată în apa râului Olt.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul a pescuit cu unelte interzise la deținere și folosire (plase monofilament) și fără a deține autorizație de pescuit comercial.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru braconaj. Bunurile au fost ridicate și predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor. 

Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie, iar perioada de prohibiție generală pe anul 2022 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră.

Exit mobile version