Acasă Local Olt: Peste 3.000 salariați trimiși în șomaj tehnic

Olt: Peste 3.000 salariați trimiși în șomaj tehnic

La Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Olt angajatorii au depus cereri pentru subvențiile acordate de stat pentru 3.116 angajați
La Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Olt angajatorii au depus cereri pentru subvențiile acordate de stat pentru 3.116 angajați

În doar două zile, la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Olt angajatorii au depus cereri pentru subvențiile acordate de stat pentru 3.116 angajați.

În prima zi s-au adresat cu astfel de cereri 90 de angajatori, pentru peste 1.000 salariați.
Este vorba de firmele care din pricina restricțiilor impuse din cauza crizei coronavirusului au fost nevoite fie să-și diminueze mult activitatea, fie chiar să o suspende.

În această situație au fost inițial firmele din domeniul HORECA, închizându-se hotelurile, barurile, terasele, restaurantele etc., însă li s-au alăturat și firme din industrie, saloane de înfrumusețare, magazine – altele decât cele alimentare etc.

De menționat că marii angajatori din Olt care au anunțat că suspendă activitatea nu au depus, deocamdată, la AJOFM Olt astfel de cereri. Din domeniul industriei Altur SA, cu număr important de angajați a solicitat subvenția.

Administratorii firmelor depun doar trei documente – cererea semnată și datată de reprezentantul legal, declarația pe propria răspundere că firma a fost afectată de criza copronavirusului, tabel nominal cu angajații trimiți în șomaj tehnic

Documente le pot încărca pe platforma online www.aici.gov.ro. Documentele se depun în luna imediat următoare celei în care a intervenit șomajul tehnic. Statul plătește angajatorului banii (75% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut) în termen de 15 zile de la depunerea cererii. Banii urmează să ajungă la salariat în termen de 3 zile de când aceștia au intrat în contul angajatorului.

Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version