Acasă Educatie Diana Țolu, medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada

Diana Țolu, medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada

Diana Țolu a luat medalia de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada
Diana Țolu a luat medalia de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada

Diana Țolu medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada și-a descoperit pasiunea pentru matematică la Slatina.

Absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu din Slatina, Diana a mai cucerit o medalie internațională, aducând argintul pentru echipa României care a participat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada.

Competiția cu o tradiție de 25 ani care se desfășoară în localitatea Iakutsk, Republica Saha (Federația Rusă) a presupus și un efort fizic considerabil pentru participanți. Drumul a fost obositor, cu mai multe escale. Bucuria elevilor români care au participat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada este însă imensă.
România a ocupat locul I, cu opt medalii de aur, argint și bronz, la cele patru discipline de concurs: Informatică, Matematică, Fizică și Chimie.
Diana Țolu, olimpică la matematică în repetate rânduri în gimnaziu, a continuat să performeze și în liceu. În prezent ea este elevă a Liceului Internațional de Informatică din București. În luna aprilie a acestui an, Diana a obținut tot argintul la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Lista integrală a medaliaților români:
Informatică:
Tinca Matei – medalie de aur
Donciu Mircea – medalie de argint
Matematică:
Diana Țolu – medalie de argint
Lazea Darius – medalie de bronz
Fizică:
Ghita Antonia-Alma – medalie de aur
Eduard Burlacu- medalie de aur
Chimie:
Ardelean Emeric- medalie de argint
Piron Eugen Marian – medalie de argint
Team Leader Flavius Boian.

Exit mobile version